Denizbank ‘en iyi savunma hücum’ dedi: Futbolculara suç duyurusu

Denizbank Seçilbank olayında bankayı suçlayan ya da bankanın bu işten haberdar olamayacağını söyleyen ya da ima eden Selçuk İnan ve öteki futbolcular hakkında suç duyurusu yaptı.

Gündem 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Denizbank İstanbul Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi isimlerin de olduğu kişileri dolandırdığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada savcılık Denizbank Yönetim Kurulu üyeleri hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Kararın ardından harekete geçen Denizbank olayda bankayla ilgili açıklamalar yapan müşteki futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak ve Galatasaray’ın eski tercümanı Mert Çetin hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yaptı. Denizbank bu kişileri “yalan ithamda bulunmak”, “tefecilik”, “vergi kaçakçılığı”, ve “nitelikli dolandırıcılık” yapmakla suçladı.
Tefecilik suçuna Türk Ceza Kanunu’nun 241. maddesine göre iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılıyor.

Selçuk İnan bankayı suçlamıştı

Selçuk İnan olay sonrası yaptığı açıklamada Denizbank yönetimini suçlamış, “Biz de Denizbank’a güvenerek bu paraları verdik. Ben bütün tutarları bankada verdim ve Seçil Erzan’dan ıslak imzalı Denizbank kaşeli, bu paraların fon hesabına yatırıldığına dair yazılı belge ve dekont aldım. Şimdi bize siz bu tutarları banka müdürünün kendisine ödediniz deyip bankayı ve kendilerini işten sıyırmaya çalışıyorlar. Denizbank olmasa ben banka müdürüne niye para ödeyeyim, Hakan Ateş bu fonu yönetmese niye ödeyeyim. Biz gerekli davaları açtık. Adaletin tecelli edeceğini umut ediyoruz” demişti.

İddianame hazırlandı

Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’nde aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma 25 Ekim’de tamamlanmış, savcılık bankacı Erzan ve altı şüpheli hakkında “Özel belgede sahtecilik” ve “Nitelikli dolandırıcılık” suçlarından dava açmıştı. Seçil Erzan’ın 66 yıldan 216 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

25 milyon dolar dolandırıldılar

İddianamede 18 müştekinin toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırıldığı belirtilmiş mağdurların kamuoyunda tanınmış sporcular, iş adamları, hekim gibi çeşitli meslek gruplarına sahip kişiler olduğu, hepsinin beyanlarında şüpheli Seçil Erzan’ın kendilerine yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve yine kamuoyunda tanınmış Fatih Terim, Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek bu fona para yatırmaya ikna ettiği kaydedildi.

Seçil Erzan'ın ifadesine ulaştık... Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuşSeçil Erzan’ın ifadesine ulaştık… Yüzde 23 dolar faizini duyan koşmuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.