Deprem bölgesindeki öğretmenler için tayin hakkı

Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan il ve ilçelerde öğretmen olanlar için MEB yeni bir duyuru yayımladı. Buna göre; 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranların iller arası mazerete bağlı yer değiştirebilecek.

Gündem 2 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, 6 Şubat depremleri sırasında ağır derecede hasar alan il ve ilçelerde görev yapan öğretmenler için yeni bir duyuru yayımladı. Buna göre; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde öğretmen kadrolarında görev yapanlar arasında 30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık çalışma süresini dolduranlar iller arası mazerete bağlı yer değiştirebilecek.

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruya göre; söz konusu bu il ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden deprem nedeniyle eşi veya çocuğu vefat edenler, kendisinin/eşinin anne veya babası vefat edenler, deprem esnasında ikamet ettikleri binanın orta veya ağır hasarlı olduğunu ya da yıkıldığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Fransa'yı bölen bir kıyafet tartışması daha: Okullarda abaya yasağıFransa’yı bölen bir kıyafet tartışması daha: Okullarda abaya yasağı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.