Depremde evini kaybetmişti: Yaşadığı konteynere 500 metre mesafedeki binada ölü bulundu

Hatay’ın Defne ilçesinde beş gündür kendisinden haber alınamayan Mehmet Can Buz’un cansız bedeni yaşadığı konteyner kentin 500 metre yakınındaki terk edilmiş binada bulundu.

Gündem 18 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Mehmet Can Buz'un cesedi evinin çok yakınındaki terkedilmiş binada bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 53 binden fazla insan hayatını kaybetti, yüzbinlercesi de yaralandı, evlerinden oldu. Depremin üstünden neredeyse 1 yıl 7 ay geçti ama hayatta kalanların üzerindeki etkisi yoğun şekilde devam ediyor. Depremde evini kaybedip konteynerde yaşamaya başlayan 31 yaşındaki mühendis Mehmet Can Buz da onlardan biriydi.

Hatay’ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi’nde bulunan konteyner kentte yaşayan Mehmet Can Buz 14 Ağustos Çarşamba günü hava almak için konteynerden ayrıldı.

Elektrik ve elektronik mezunu olan 31 yaşındaki Buz ailesinin aramalarına cevap vermeyerek kayıplara karışmıştı. Depremden sonra psikolojik hastalık teşhisi konulan Buz ailesinin sokak sokak aramasına rağmen bulunamadı.

‘Ya evim çürük çıkar da yıkarlarsa’ korkusu deprem taramasını engelliyor: 79 bin binada yapılamadı‘Ya evim çürük çıkar da yıkarlarsa’ korkusu deprem taramasını engelliyor: 79 bin binada yapılamadı

Buz’un cansız bedeni beşinci gününde sabah saatlerinde yaşadıkları konteyner kente 500 metre mesafedeki terkedilmiş apartmanda bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrası ailesi cesedin kayıp olan Mehmet Can’a ait olduğunu tespit etti.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından genç adamın cenazesi kesin ölüm nedeninin tespiti için morga sevk edildi. Buz’un kesin ölüm nedeni polis ekiplerinin olayla yürüttükleri soruşturma neticesinde netleşecek.

Evladından acı haberi almadan önce açıklamalarda bulunan Mehmet Can Buz’un babası Cihan Buz “Oğlum çok iyi okumuş, kültürlü ve üniversite bitirmiş elektronik mühendisiydi. Bu depremden sonra herkeste etkili olan psikolojik bir durumdan dolayı unutkanlığı ve stresi çoğaldı. Tedavi görüyordu. En son bir haftaya kadar hastaneye götürüp getiriyordum. Tedavisi iyi gidiyordu ama en son çarşamba saat 5.30’dan sonra bir daha kendisinden haber alamadım. Bana ‘Çıkıp bir dolaşacağım ve biraz yürüyeceğim’ dedi. Ondan sonra eve de geri dönmedi. En son kendisiyle çarşamba öğleden sonra konuşmuştum. Baba, eve çok yakınım ve eve gidiyorum dedi. O saatten sonra telefonlara cevap vermedi. Kendine de zarar verebilir ve çevredekilerine de zarar verebilir. Çünkü kaç gündür ilacını almıyor” demişti.

İzmir’de olası deprem uyarısı: Deniz kentin içine girecekİzmir’de olası deprem uyarısı: Deniz kentin içine girecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.