Depremde yardıma ilk koşanlardan biriydi: Aaron hayatını kaybetti

Depremin arama kurtarma çalışmalarına gelen 28 kişilik ekibin yanındaki Aaron isimli köpek hayata veda etti. Kolombiya Kızıl Haç, Aaron'un ölümünü önceki gün duyurdu, Türkiye Bogota Büyükelçiği de üzüntülerini dile getirdi.

Gündem 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 Şubat depremlerinde yıkılan 10 ilin enkazında kalanları kurtarmak için 38 ülkenin ekipleri Türkiye’ye geldi. Arama kurtarma çalışmalarında görev alan ekiplerin yanında arama köpekleri de vardı. Kolombiyalı 20 kişilik bir ekip de bu kapsamda yanlarında Aaron da dahil 8 köpeği getirmişlerdi. Çalışmalar sırasında büyük yardımı dokunan Aaron Türkiye’nin de tanıdığı bir dost olmuştu.

Kolombiya Kızıl Haç Twitter sayfasından yapılan paylaşımda, bugün Aaron’un öldüğünü üzüntüyle duyurdu. Paylaşımda ise “Kimin yardıma ihtiyacı varsa gönüllü şekilde hep onların yanında oldun. Birçok yerde ve insani görevlerimizde bize eşlik ettin, Türkiye’deki deprem felaketinde önde gelenlerden biri oldun. Huzur içinde yat, daima hatırlanacaksın Aaron! ” denildi.

Türkiye’nin Bogota Büyükelçiliği de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk halkının, Kolombiyalı dostlarının gösterdiği dayanışmayı ve Aaron’un cesaretini unutmayacağını belirterek “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasındaki arama kurtarma çalışmalarında görev alan Kolombiyalı dostumuz Aaron’un hayatını kaybettiğini büyük üzüntüyle öğrendik” dedi.

Türkiye’nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, “Aaron” ile 14 Şubat’ta çektirdiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, “Türk halkının cesaretinden ötürü asla unutmayacağı bir kahraman Aaron!” diye yazdı.

Seçim propagandası ne deprem dinliyor ne depremzedeSeçim propagandası ne deprem dinliyor ne depremzede

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.