Devlet lojmanında tavuk çiftliği kurmuşlar: ‘Birileri yaramazlık yapmış, ne var iki tane tavuk baktıysa?’

Edirne'de Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait lojmanlarında çekilen 'tavuk çiftliği' görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Olayın ayrıntılarına 10Haber ulaştı: 'Birileri yaramazlık yapmış, ne var iki tane tavuk baktıysa?'

Gündem 7 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Edirne’nin Havsa ilçesinin girişinde bulunan Karayolları Genel Müdürlüğü çalışanlarına ait boş lojmanların içinde tavuk yetiştirilmesine dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldığından beri tartışılıyor. Görüntülerde ev olarak inşa edilen dairelerde kapıların söküldüğü ve daire içinde onlarca tavuğun beslenip yaşadığı görülüyor. Tavukların bir karayolları çalışanına ait olduğu anlaşılıyor. Tavukların sayısından bunların hobi amaçlı değil açıkça ticari amaçlı, yani bir nevi tavuk çiftliği gibi yetiştirildiği de belli oluyor.

İnsanların ev olarak kullanması için yapılan lojmanlarda kullanılmayan dairelerin bu şekilde kullanılması ve içlerinin tavuk pisliğiyle dolu olması ciddi tepki çekti. Bu daireleri yeniden insan kullanımına açmak için ciddi masraf yapmak gerekecek.

Onlarca tavuğun böyle lojmanda dairenin içinde beslendiğine dair sosyal medya paylaşımını ilk yapan kişi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Nadir Ataman, “Edirne Karayolları Genel Müdürlüğü Havsa Otoyol Bakım İşletme Şefliği Lojmanları kira veremeyen memurlara, işçilere kapalı tutulur, ticaret amaçlı tavuk çiftliğine çevrilir” dedi.

Görüntülerden sonra ulaştığımız Ataman, olay hakkında başka bilgisi olmadığını belirtti. Birçok haber kuruluşu da olayı haberleştirdi fakat yaşananların detayı hakkında bilgi yoktu.

10Haber olarak hem KGM yetkilileri hem çalışanları hem de yerel kaynaklarla görüşerek olayın detaylarına ulaştık.

Konuştuğumuz KGM’nin Havsa biriminde görevli olan bir çalışanı sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ‘abartıldığını’ söyledi.

Lojmanlarda 10-12 ailenin kaldığını söyleyen çalışan, bir bölümünün boş olduğunu ve depremzedelere tahsis edileceğinin gündeme geldiğini fakat konuyla kimsenin ilgilenmediğini belirtti.

Tavuk çiftliği iddialarına dair konuşan çalışan, “Burası kırsal alan, arazinin ortasındayız” diyerek başladığı cümlesini “Biraz yaramazlık olmuş olabilir” diyerek sürdürdü.

Çalışana göre videolardaki görüntülerde herhangi bir sıkıntı yok. İsmini vermeyen çalışan, son olarak “Ne var iki tane tavuk baktıysa?” dedi.

10Haber’in ulaştığı diğer kaynakları ise 150 tavuğun, lojmanlarda kalan bir personele ait olduğunu belirtti. Normalde sokakta bakılan tavukların, bir hafta boyunca boş dairelere koyulduğunu tespit eden yetkililer, çalışan hakkında işlem başlattı. Çalışanın lojman hakkı da iptal edildi.

Hollanda’da kuş gribi aşısı denemesi başarılı olduHollanda’da kuş gribi aşısı denemesi başarılı oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.