‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’yı öldüren şüpheli yakalandı

Sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'i öldürdüğü açıklanan şüpheli Erkan Baykut yakalandı. Baykut'un Beyoğlu'nda yaşadığı, kasten yaralama, tehdit, mala zarar verme, hırsızlık suçundan dokuz kaydı olduğu öğrenildi.

Gündem 2 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Cerrahpaşa’daki çay ocağında bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in katil zanlısının, polisin MOBESE kameralarından kimliğini belirlediği 24 yaşındaki Erkan Baykut olduğu açıklandı. Pişkin tarikatlar tarafından tehdit edildiğini söylediği son videosunda “Genel olarak tarikatlarda bidat ve hurafe doludur. Tasavvuf ve tarikat bir yorumdur. Sizi bağlar. İslam’ın, Kuran’ın parçası değildir. Mezhep gibi bir yorumdur, sizi bağlar” diye konuşmuştu. Pişkin’in videosu ve cenazesiyle ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Zanlının yakalandığını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

Gözaltına alınan şüphelinin Beyoğlu’nda oturduğu, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘mala zarar verme’, ‘hırsızlık’ suçlarından dokuz kaydı olduğu öğrenildi.

‘Kendi halinde biriydi’

Ramazan Pişkin cinayetinin şüphelisi Erkan Baykut’un komşusu Necdet Altuntuğ “Kapı komşumuz. Kendi halinde biriydi, kendi aleminde bir insandı ama bu sabah biz olayın şokuyla uyandık. Olayın nasıl olduğunu biz de anlamadık yani. Birden polisleri gördük karşımızda. Geldiler, aldılar, götürdüler. Polis burada kendisini arıyordu. Kamera kayıtlarından bakmışlar, o şekilde bulmuşlar” dedi.

‘Ramazan Hoca’yla ne ilişkisi var bilmiyorum’

Şüphelinin komşusu Altuntuğ “Burada yaşıyordu. Annesi üst katta yaşıyordu. Çok nadir olarak babasının yanında inşaatlara çalışmaya gidiyordu. Kendi aleminde bir çocuktu. Ramazan Hoca’yla ne ilişkisi var bilmiyorum. Biz de ilk defa duyduk Ramazan Hoca’yı. Husumeti var mıydı, düşmanlığı var mıydı bilemem. Dindar biriydi ama biraz da keyifçi bir arkadaştı. Mahallenin camisine giderdi. Görmüşlüğümüz var camide” diye konuştu.

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' öldürüldü‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.