Advertisement

‘Dokundum ama cinsel amaçlı değil’ diyen tacizci akademisyene hapis cezası

Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde bazı öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen öğretim üyesi dört öğrenciye "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı" suçundan toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Z.E.B. hakkında hapis cezası verildi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde bir grup öğrenci 2019 yılı aralık ayında öğretim üyesi Z.E.B’nin kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürerek dekanlığa başvurmuştu. Basında haberlerin yer alması üzerine EÜ Rektörlüğü 1 Ekim 2020’de yaptığı yazılı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirmişti.

Öte yandan öğrenciler savcılığa da suç duyurusunda bulunmuştu. Öğrencilerden biri “Dişçi koltuğunda çalıştığım sırada Z.E.B. gelip elini belime attı. Bu fiziksel temasını bir süre sürdürdü” iddiasında bulundu. Bir başka öğrenci hastayla ilgilendiği sırada bir kişinin arkasından yaklaştığını ve kulağına “Seksi kadın, şeyini giysen mi” diye fısıldadığını, dönüp baktığında Z.E.B.’yi gördüğünü ve “Maskeni kastettim” dediğini iddia etti.

Şişli’de eşini taciz etmeye kalkan arkadaşını öldürdüŞişli’de eşini taciz etmeye kalkan arkadaşını öldürdü

Rektörlükçe oluşturulan kurul Z.E.B. hakkında kısmen “lüzum-u muhakeme” kararı vermişti. Z.E.B’nin karara itirazı üzerine dosya Danıştaya gitmişti. Danıştay 1. Dairesi mevcut delillerin şüpheli hakkında kamu davası açılmasını gerektirecek nitelikte olduğunu belirterek yargılamanın yapılmasına oy çokluğuyla karar vermişti. Bu karar üzerine Z.E.B. hakkında öğrencilere “cinsel taciz” ve “sarkıntılık suretiyle cinsel saldırıda bulunma” suçlarından dava açılmıştı.

İzmir 34. Asliye Ceza Mahkemesindeki altıncı duruşmaya tutuksuz sanık Z.E.B. ile taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Tutuksuz sanık Z.E.B. 35 yıldır meslekte olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek “Dokunmuş olabilirim ama kesinlikle cinsel amaçlı değil, suçsuzum” dedi.

Mağdurların avukatı Mustafa Çetin müvekkillerinin mağduriyeti ve üniversitenin prestiji göz önünde bulundurularak cezanın en üst sınırdan verilmesini ve indirim uygulanmamasını talep etti.

Mahkeme sanığın dört öğrenciye “sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı” suçu işlediği kanaatine vararak her mağdur için ayrı ayrı 2 yıl 6 ay, toplam 10 yıl hapis ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Hakim sanığın iki öğrenciye “cinsel taciz” suçundan da toplam 23 bin lira para cezasına çarptırılmasına, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Sosyal medya fenomeni polisi vurmuştu: 'Dudakların çok güzel, sarıl bana' diye taciz etmişSosyal medya fenomeni polisi vurmuştu: ‘Dudakların çok güzel, sarıl bana’ diye taciz etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.