Ümit Özlale sahaya ısınıyor: Kalkınma Politikaları Başkanlığı’ndan ayrıldı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Ümit Özlale’nin seçim çalışmalarını yürütmek için İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurdu. Göreve, Cem Özdemir atandı.

Siyaset 1 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

14 ve 28 Mayıs seçimlerine Millet İttifakı çatısı altında giren İYİ Parti, seçim yenilgisinin ardından ittifak ortaklarına sert eleştiriler yönelterek yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceğini duyurmuştu. İYİ Parti ilk olarak CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir adayını açıklamıştı. Partinin Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale adaylığının açıklanmasının ardından çalışmalara başlamıştı.

İmamoğlu'nun ittifak çıkışına İYİ Parti yanıtı: Bu konu bizim için bittiİmamoğlu’nun ittifak çıkışına İYİ Parti yanıtı: Bu konu bizim için bitti

İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısı dün yapıldı. İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale’nin seçim çalışmalarına odaklanabilmek için görevinden ayrıldığını açıkladı. Zorlu, Özlale’nin yürüttüğü Kalkınma Politikaları Başkanlığı yerine Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı’nın kurulduğunu duyurdu. Zorlu, yeni oluşturulan Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı görevini Cem Özdemir’in üsteleneceğini açıkladı.

Açıklamada, “Görev süresi boyunca ülkemiz için çok önemli projeler geliştiren Sayın Özlale, yaklaşan yerel seçimlerde İzmir için de büyük bir proje seferberliğine hazırlanmaktadır. Bu çerçevede; seçime kalan sınırlı süreyi dikkate alarak kalan beş ayda yalnızca İzmir’deki seçim kampanyasına odaklanabilmek için Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılma isteğini Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sunmuş ve söz konusu talep Genel Başkanımızca da uygun bulunmuştur” denildi.

İyi Parti'de Mansur Yavaş depremi: Ankara İl Başkanı istifa ettiİyi Parti’de Mansur Yavaş depremi: Ankara İl Başkanı istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.