Domuz bağıyla öldürülen kadının katillerine ceza yağdı

Beyoğlu’nda yalnız yaşayan Aysel Bozkurt’u domuz bağıyla bağlayıp döven, ağzını ve burnunu kapatarak öldüren ikisi çocuk üç kişi hakkında karar çıktı. Mahkeme bir kişiye ağırlaştırılmış müebbet, iki çocuğa 30 yıl hapis cezası verdi.

Gündem 14 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Beyoğlu’nda yalnız yaşayan 63 yaşındaki Aysel Bozkurt 4 Haziran 2022’de evinde domuz bağı yöntemiyle boğularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Bozkurt’u öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan şüphelilerle ilgili iddianamede Mehmet Solmaz ile yanındaki E. K. ve yaşı küçük K.K.’nın kadının evine girdiği, fikir ve eylem birliği içinde dövüp parasını aldıkları, Mehmet Solmaz’ın yanında götürdüğü iple maktulü bağladıkları, ağzını bezle kapattıkları, aldıkları bin 500 TL’yi aralarında bölüştükleri anlatılmıştı.

Şüpheliler için “Kadına karşı suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme,” “Silahla birden fazla kişi tarafından konutta gece vakti yağma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapis talep edilmişti.

Esenler’deki cinayetin detaylarına ulaştık: Domuz bağı yok, emniyet ‘fidye’ ihtimali üzerindeEsenler’deki cinayetin detaylarına ulaştık: Domuz bağı yok, emniyet ‘fidye’ ihtimali üzerinde

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Solmaz ile suça sürüklenen çocuk sıfatıyla K.K. ve E.K. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Mahkemeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da katıldı.

Duruşmada son sözleri sorulan K.K. ile E.K. beraat ve tahliye talep etti. Sanık Solmaz ise “Pişmanım, beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Üç sanığa ceza yağdı

Kararını açıklayan mahkeme olay tarihinde 18 yaşından küçük olan E.K. ve K.K.’yı “kadına karşı suç işlemek ve işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürmek” suçundan 22’şer yıl, “yağma” suçundan 8’er yıl olmak üzere toplam 30’ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Heyet sanık Mehmet Solmaz’a ise aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 12 yıl hapis cezası verdi.

Üsküp'te iki cinayetin sanığıydı, Balıkesir'de yakalandıÜsküp’te iki cinayetin sanığıydı, Balıkesir’de yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.