Dört kişinin ölümüne sebep oldu, ‘İnsanlara çarptığımı bilmiyordum’ dedi

Batman'da aracıyla bir aileye çarparak dört kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep olan Mehmet Ali Aydın'ın emniyete verdiği ifadesi ortaya çıktı. Aydın ifadesinde 'İnsanlara çarptığımı bilmiyordum, köpeğe çarptığımı zannettim' dedi.

Gündem 1 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Batman’da yaşanan bir kaza dört kişinin ölümüne sebep oldu. Aracıyla bir aileye çarpan 19 yaşındaki Mehmet Ali Aydın aileden ikisi çocuk dört kişinin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Olaydan sonra tutuklanan Aydın’ın ifadesi ortaya çıktı.

Olay günü Kıra Dağı piknik alanına gittiğini ve ilk başta köpeğe çarptığını zannettiğini söyleyen Aydın kazadan sonra bir akaryakıt istasyonuna gitti. Orada çalışanlara köpeğe çarptığını söyledi. Gidip baktılar ve döndüklerinde Aydın’a köpeğe değil insanlara çarptığını söyledi.

Aydın da bunun üzerine emniyete giderek teslim oldu.

Mehmet Ali Aydın’ın kaza yaptığı aracın son hali.

Kazadan sonra olay yerine giden kişilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Süleyman Oğuz (48), oğlu Sefa Oğuz (12), İlyas Oğuz (40) ve onun oğlu Demhir Oğuz’un (4) hayatını kaybettiği belirlendi. Süleyman ve İlyas Oğuz kardeşlerin yaralanan babası ve anne ise hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.

Mehmet Ali Aydın’ın öncesine ait farklı tarihlerde plakasız araç kullanma, çakarlı araç kullanma, hız limitini aşma ve zorunlu trafik sigortasız araç kullanma gibi farklı ihlallerden cezai işlem uygulandığı tespit edildi.

Kazanın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde Oğuz ailesinin yolun ortasında sağ şeritten araçların geçmesini beklerken sol şeritten hızla gelen Aydın aileye çarpıyor. Aile, çarpmanın etkisiyle metrelerce savruluyor.

Tatil yolunun acı bilançosu: 852 trafik kazası, beş ölüTatil yolunun acı bilançosu: 852 trafik kazası, beş ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.