‘Dur’ ihtarına uymayan araçtan kaçak göçmen çıktı

Osmaniye’de kaçak göçmenleri taşıyan hafif ticari araç “Dur” ihtarına aldırış etmeyerek kaçtı. Kovalamacadan sonra yakalanan araçtan beş kaçak göçmen çıktı.

Gündem 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve düzensiz göçmenlerin yakalanması için çalışma yaparken Osmaniye D – 400 karayolu Toprakkale mevkiinde hafif ticari aracı durdurmak istedi. Bir araç polisin “Dur” ihtarına uymayarak kaçtı. Şüpheli aracı bir süre kovalayan ekipler aracı Toprakkale ilçesi çıkışında yakaladı. Polisin kovaladığı şüpheli araç içindeki beş yabancı uyruklu şahsın kimlik belgesinin olmadığı, ülkeye yasa dışı yollardan girdikleri tespit edildi. Kaçak göçmenleri batı illerine taşıyan araç sürücüsü Kusay K. ve organizatör Muhammed S. isimli Suriye uyruklu iki kişi tutuklandı. Kaçak göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ndeki idari işlemlerinin ardından sınır dışı edildi. Olayda kullanılan araca elkondu.

Akdeniz sahillerine göçmen cesetleri vuruyor: Antalya’dan sonra şimdi de KKTCAkdeniz sahillerine göçmen cesetleri vuruyor: Antalya’dan sonra şimdi de KKTC

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.