Eğirdir Gölü’nde yine el bombası paniği: Yüzerken fark etti

Eğirdir Gölü'ne yüzmek için giren bir vatandaş suda el bombaları olduğunu fark etti. Vatandaşın haber vermesiyle polisler göle geldi ve sahil etrafında güvenlik önlemi aldı.

Gündem 20 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Eğirdir Gölü'nde yüzmek isteyen bir vatandaş el bombaları buldu.

Isparta’daki Eğirdir Gölü Yazla Plajı’nda dün akşam saatlerinde bir yurttaş suya girdiğinde birden fazla el bombası gördü ve hemen polise haber verdi. Göle gelen ekipler el bombalarını tespit edip plaja giriş çıkışı kapatıldı, 24 saatlik nöbet başladı. Sudaki el bombalarının imha edilmesi için Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan bomba imha uzmanları bekleniyor.

Göl kenarında evi bulunan ve terzilik yapan Celal Kasap “Uzun yıllardır gölümüzün suyu çekilmeye başladı, gölümüz çekildikçe geçen yıl olduğu gibi bu yıl da altından el bombaları çıktı. Geçen yıl özel kuvvetler ekipleri gelip patlatmıştı. Gençlerimiz yüzerken el bombalarına rastlıyor, polisimize bildiriyor. Polis güvenlik önlemleri aldı, imha ekiplerini bekliyor. Gölümüze giren gençlerimiz oluyor, misafirlerimiz oluyor, göl kenarında bilmeden üstüne basarlarsa bombaların patlama ihtimali var, bizim çoluğumuz çocuğumuz burada göle giriyor. Tedirginiz, nasıl bir tedbir alınacak bilmiyoruz. Tedbir alınırsa bizim için iyi olur” dedi.

18 Eylül’de Eğirdir Gölü’nde yine 10 el bombası bulunmuştu. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınmış, ardından el bombaları özel düzenekle patlatılmıştı. Suya giren ekipler elde ettikleri parçaları incelenmek üzere toplamıştı. Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık ve Eğirdir Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çalışmalara destek vermişti.

Eğirdir Gölü’nde 10 el bombası bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.