Eğlence mekanına kurşun yağdırdı, 1 kişiyi öldürdü: Arkadaşının hatırı varmış

Bursa'da arkadaşı Ayhan Aydın'ın yönlendirmesiyle gece kulübüne kurşun yağdıran Şükrü Karakaya bir kişiyi öldürdü, iki kişiyi yaraladı. Tutuklanan Karakaya amacının öldürmek değil korkutmak olduğunu söyledi, arkadaşının hatırını kıramadığını söyledi.

Gündem 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kurşunlanan eğlence mekanı.

Bursa’da yaşayan Bülent K.’nın gece kulübü vardı ve 29 yaşındaki G.K. ile bir süre önce boşanmıştı. G.K. de bunun ardından kendisiyle yaşıt olan Ayhan Aydın’la beraber olmuştu. Ancak 2022 yılının aralık ayında Bülent K.’nın gece kulübüne kurşun yağdırıldı. Bunu yapan Şükrü Karakaya’ydı, Ayhan Aydın’ın yakın arkadaşı.

Şükrü Karakaya bir otomobille kulübe yaklaşmış, tabancasıyla aracından inmiş mekana peş peşe ateş etmişti. Bu sırada güvenlik kulübesinde oturan kulübün şoförü Murat Kayalı, kapıda bekleyen iş yeri çalışanları M.C. ve Z.E. ağır yaralandı. Durumu ağır olan emekli polis memuru Murat Kayalı kaldırıldığı hastanede öldü, diğer iki yaralı tedavilerinin ardından taburcu oldu. Polisler olayı araştırdığında G.K. nedeniyle Bülent K. ile Ayhan Aydın arasında husumet olduğunu öğrendi. Şükrü Karakaya ve C.T. ile azmettirici oldukları iddiasıyla Ayhan Aydın ve G.K. gözaltına alındılar. İşlemlerinin ardından adliyede nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Şükrü Karakaya, Ayhan Aydın ve C.T. tutuklandı, G.K. ise serbest bırakıldı.

Öldürülen 51 yaşındaki emekli polis Murat Kayalı.

Cinayetle sonuçlanan kurşunlama olayının iddianamesi tamamlandı, Bursa 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Duruşmalarda ifade veren Şükrü Karakaya’nın anlatımına olay günü içkiliydi. Arkadaşı Ayhan Aydın da ona Bülent K.’nın G.K.’yı dövdüğünü anlattı. Bu nedenle Ayhan Aydın ile Bülent K. kavga etmişti. Bunları anlatırken arkadaşına dönüp ‘Senden o gece kulübüne ateş etmeni istiyorum’ dedi. Şükrü Karakaya önce arkadaşının şaka yaptığını düşündü. Sonra da Ayhan Aydın ile C.T.’yi de araca alıp gece kulübüne doğru yola çıktı. Bu teklifi kabul etmesinin kendince bir nedeni de vardı: “Alkolün de etkisiyle hatırını kıramadım.”

Bu andan sonrası da yaşananların mahkemeye taşınmasına neden olan olaylar zinciri. Şükrü Karakaya’nın anlatımına göre havaya ateş etti ve arkadaşlarıyla kulübün olduğu yerden uzaklaştı. Ama yakalandıklarında bir kişinin öldüğünü iki kişinin de yaralandığını öğrendi. Şimdi pişman çünkü amacı sadece korkutmaktı. Kurşunların birine isabet etme ihtimalini tüm kulübe ateş ettiği halde hesaplayamamıştı.

Şükrü Karakaya’nın avukatı Hakan Gündoğdu da olayın saat 04.00 sıralarında olması dolayısıyla kulübün kapalı göründüğünü savundu. Işıklandırmanın tümüyle kapalı olduğunu söyleyen avukat Şükrü Karakaya’nın içeride birinin olup olmadığını bilme ihtimali olmadığını belirtti. Avukat Gündoğdu “Müvekkilimin tek amacı, Ayhan Aydın’ın azmettirmesiyle mekanın dış kısmına ateş etmesidir. Bu sebeple eylemi, ‘Bilinçli taksirle öldürmek’ olur. İşlediği suçun, TCK’daki taksir hükümleri gereğince değerlendirilip verilecek ceza ile tahliyesini talep ediyorum” diyerek savunma yaptı.

Ayhan Aydın ise ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamaları reddedip, “Olayın yaşandığı gece uyuyorduk. Çok alkollüydüm. Hiç bir şey hatırlamıyorum. Suçsuzum” dedi. Diğer sanıklar C.T. ile G.K. de kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi, beraatlerini talep etti.

Sanıklar, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık C.T. ile tutuksuz yargılanan G.K.’nin beraatine karar veren mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Şükrü Karakaya’ya, ‘Olası kast ile öldürme’ ve ‘Yaralama’ ile ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından toplam 22 yıl 11 ay, Ayhan Aydın’a ise ‘Olası kast ile öldürme’ ve ‘Yaralama’ suçlarından 21 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Arkadaşının işlediği cinayeti yakalanınca ifşa etti: Ölenin cenazesine de katıldımArkadaşının işlediği cinayeti yakalanınca ifşa etti: Ölenin cenazesine de katıldım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.