Emine Şenyaşar hakkında üç yıla kadar hapis istemi

Eşi ve 2 oğlu öldürülen Emine Şenyaşar hakkında 7 Ekim 2022'de Şanlıurfa Adliyesi önündeki nöbet eylemi sırasındaki polis müdahalesinden dolayı dava açıldı. İddianamede 3 yıla kadar hapis talep edildi.

Gündem 27 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Emine Şenyaşar.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar adalet arıyor. Anne-oğul 9 Mart 2021’de adliye önünde başlattıkları eylemi Ankara’ya taşıdı. Anne Şenyaşar hakkında bu eylemle ilgili çok sayıda soruşturma ve dava açıldı.

7 Ekim 2022’de Şanlıurfa Adliyesi önündeki nöbet eylemi sırasında anne ve oğlunun duvara astıkları “Şenyaşar ailesi için adalet, herkes için adalet” pankartını polislerin sökmesine verilen tepkiye de dava açıldı. Bu olayda Ferit Şenyaşar pankartın sökülmesine karşı çıktığı için dövülmüş. anne Şenyaşar oğlu Ferit’i döven polislere karşı çıkmıştı.

Olayın ardından Ferit Şenyaşar polisler hakkında “Kanuna aykırı emir vermek,” “Kamu görevini kötüye kullanma,” “Kasten yaralama,” “Tehdit” suçlarından Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yaptı. M.A. adlı polis de anne Emine Şenyaşar hakkında “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnmek”ten suç duyurusunda bulundu.

Ferit Şenyaşar’ın suç duyurusu için henüz adım atılmazken polisin suç duyurusu için başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcı Emine Şenyaşar hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede polisin çektiği görüntüler delil olarak yer aldı. Ayrıca polis M.A.’nın aldığı “hafif doku zedelemesi” raporuna da yer verildi.

İddianamede Şenyaşar’ın “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan altı aydan üç yıla, “hakaret” suçlamasından ise üç aydan iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. İddianame Şanlıurfa 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 5 Kasım’da.

Şenyaşar Ailesi’nin Adalet Nöbeti 488. gününde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.