Emniyet amirinin ‘merakı’ koruma altındaki tanığı açığa çıkardı

Tanık olarak bilgi verdiği bir olay nedeniyle tanık koruma programına alınan A.A ve polis memuru eşinin yeni görev yerlerinde ilçe emniyet amirinin merakı nedeniyle yeniden deşifre oldu. Yaşananların detaylarına 10Haber ulaştı.

Gündem 28 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

A.A. geçmişte yaşanan bir olayın ardında tanık koruma programına alındı. Kimliği değiştirildi, başka bir ilde kamu görevlisi olarak çalışmaya başladı.

A.A. bir süre sonra hayatını bir polis memuruyla birleştirdi. Çift  yeni yaşamlarına alışmaya çalışırken A.A.’nın kimliği deşifre oldu ve bu kez Bitlis’te görevlendirildiler.

Devlet memuru çiftin güvenlik nedeniyle geldikleri Bitlis’te başlarına gelenlerse güvenliklerini daha da tehlikeye soktu: İlçe Emniyet Amiri T.A. emniyet personelinin eşinin çalıştığı kamu kurumunu arayarak kadının gerçek ismini öğrenmeye çalıştı. Kurum müdürü konu hakkında bilgisi olmadığını, bilmediği için detay veremeyeceğini söyledi. Fakat A.A.’nın “gizli kimlik olduğu” bilgisini artık emniyet dışında başkaları da öğrenmişti…

Koruma altındaki personel polis eşine İlçe Emniyet Amiri T. A.’nın kendisinin kimlik bilgilerini araştırdığını anlattı.

Polis eş İlçe Emniyet Amiri T.A.’ya adli dosyada tanık olan ve can güvenliği sebebiyle kimlik değişimine uğrayan eşinin bilgilerini araştırmasının nedenini sordu.

İlçe Emniyet Amiri T. A. önce yalanlayıp böyle bir araştırma yapmadığını söyledi. Fakat A.A.’nın çalıştığı kurumun müdürü görüşmenin ekran fotoğrafını yollayınca bu kez “istediğimi arar, istediğimi sorarım” diyerek tepki gösterdi.

A.A.’nın eşi ise İlçe Emniyet Amiri T.A’ya “Eşimi araştıramazsınız, özel durumuyla ilgili bilgi edinemezsiniz. Böyle bir bilgiyi size ben bile veremem” dedi.

Önce CİMER’e ardından savcılığa şikayet ettiler

A.A. İlçe Emniyet Amiri T.A’yı CİMER’e şikayet etti. CİMER’den gelen yanıtta emniyet tarafından araştırma yapıldığı belirtildi. İlerleyen günlerde başka bir dosyada tanık olarak ifade veren A.A. ifadesini alan polis memurlarına kimlik bilgilerinin açık şekilde yazılmasını istemediğini söyledi. Polis memurları bununla ilgili belge isteyince de A.A. belgenin Asayiş Şube Müdürlüğü’nde olduğunu belirtti.

İfadeyi alan polis memuru T.A.’yı arayarak konu hakkında bilgi verince T.A. “Böyle bir belge yok. Verecekse ifadesini gerçek bilgileriyle versin” dedi. A.A. yaşananlara baronun atadığı avukatın da şahit olduğunu savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde belirtti.

Şikayet dilekçesinde A.A. “Ben o gün ‘Can güvenliğimi riske atıyorsunuz’ dememe rağmen açık şekilde kimlik numaramı yazarak kasıtlı şekilde beni deşifre eden T.A.’dan şikayetçiyim. Yaşadığım korku ve panik nedeniyle koruma talep etmiş bulunmaktayım” dedi.

Eşini ‘Güvenli olmayan’ şehire atadılar

Öte yandan 10Haber’in kaynaklardan edindiği bilgiye göre, A.A.’nın polis memuru eşi A.A.’nın tanık koruma programına alınmasına neden olan olayın yaşandığı şehre atandı.

Bir KVKK faciası: Emniyet müdürlüğü, polisin adresini paylaştıBir KVKK faciası: Emniyet müdürlüğü, polisin adresini paylaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.