Uzun yılların en utanç verici boşanma davası… Korkunç suçlamalar havada uçuşuyor

Dr. Ender Saraç ile eşi Benan Saraç'ın boşanma davası çirkinleştikçe çirkinleşiyor. İki taraf avukatlarının medya üzerinden suçlamaları yenir yutulur gibi değil. Saraç kendi oğluna tacizle suçlandı, şimdi de eşcinsel videosu sosyal medyaya sızdı.

Gündem 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Televizyon programlarından tanınan doktor Ender Saraç ile eşi Benan Saraç arasındaki boşanma davası çirkinleştikçe çirkinleşiyor. İki tarafın avukatları medya üzerinden müvekkillerinin özel hayatını, hatta çiftin ortak çocuğunun hayatını sergileyecek utanç verici bir savaşın içinde.

Savaş, Ender Saraç’ın bundan 10 gün önce eşi Benan Saraç’ın kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla mahkemeye başvurmasıyla başladı. Suç duyurusunda bulunan Ender Saraç tehdit, hakaret, psikolojik ve fiziksel şiddetin son bulmasını talep etmiş, mahkeme de Benan Saraç’ın bir ay süreyle eşi Ender Saraç’tan uzak durması kararı vermişti. Kararda Benan Saraç’ın Ender Saraç’a şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, bulunduğu konut veya işyerine yaklaşmaması hükmedilmişti. Çünkü dile getirilen iddialar arasında Benan Saraç’ın kocası Ender Saraç’ı kravatından tutup çekerek boğmaya çalıştığı da vardı.

Bu kararın alınmasının üzerinden birkaç gün geçtikten sonra çiftin ortak çocuğu, okuduğu özel okulda rehberlik öğretmenine giderek babası tarafından cinsel tacize uğradığını söyledi. Bu konuda okulda tutulan tutanak, detaylar gizlenmeden sosyal medyaya sızdırıldı.

Derken yine sosyal medyada Ender Saraç’ın bir başka erkekle duş yaptığı bir video dolaşıma sokuldu.

Boşanmanın çirkin bir savaşa dönüşmesinin en önemli nedenleriBoşanmanın çirkin bir savaşa dönüşmesinin en önemli nedenleri

‘2018 yılından beri eşcinsel olduğunu biliyor…’

Ender Saraç’ın boşanmakta olduğu eşi Benan Saraç’ın avukatı Yücel Önder ise iki gün önce haberler.com’a yaptığı açıklamada dolaylı yoldan videonun Benan Saraç tarafından çekildiğini doğruladı. Avukat Yücel Önder, verdiği demeçte şöyle dedi:

“Benan Saraç, Ender Saraç’ın eşcinsel olduğunu 2018 yılında öğrendi. Ender Bey müvekkilimin eline ayağına kapanıyor. Müvekkilim de çocuklarım babasız büyümesin diye evliliği devam ettirmeye çalışıyor.”

O andan sonra Benan Saraç’ın Ender Saraç’ı yakından izlemeye başladığını iddia eden avukat Önder videonun çocukla ilgili olmadığını belirtti. Çocuğa cinsel istismar iddiasıyla ilgili de konuşan Önder “Sebep yokken ‘kokuyorsun’ deyip çocuğunu banyoya sokuyor. Çocuk bu durumdan rahatsız oluyor. Benan Saraç ise Ender Bey’in eşcinsel olduğunu öğrendikten sonra bunun normal bir olay olmadığını daha iyi algılamaya başlıyor. Çocuk babasının tavrını anlayınca aile grubundan bir mesaj atıyor. Babasına diyor ki: ‘Sen benim arka tarafıma saatlerce kremler sürmüştün…’ Babası mesaja cevap vermiyor. Ender Saraç çok akıllı ve kurnaz bir adam. Ender Saraç bu olay üzerine müvekkilim hakkında uzaklaştırma kararı aldırıyor, basında ‘şizofrendi’ gibi yayınlar yaptırıyor” dedi.

Ender Saraç olayında ikiye bölündükEnder Saraç olayında ikiye bölündük

Çocuğun bir süre sonra tacizlere dayanamadığını ileri süren avukat Önder okulun rehberlik birimine başvurduğunu, ama okulun harekete geçmediğini söyledi. Ellerindeki delilleri yargıya sunacaklarını da aktaran Önder “Ben Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aradım. Onlar da okulu aradı, böylelikle tutanak işleme alınmış oldu. Çocuk korkuyor. Ender Saraç bunları sindirmiş. Ender Saraç ‘Benim Ankara’da dayım var, valiyle beraberim, bakan benim arkadaşım, seni Silivri’ye gönderirim’ diyerek aileyi psikolojik baskı altına alıyor” dedi.

Ender Saraç’ın avukatı da konuştu

Benan Saraç’ın avukatı Yücel Önder’in bu açıklamalarına tepki gecikmedi. Bu kez Ender Saraç’ın avukarı Altın Mimir konuştu.

Avukat Altın Mimir Beyaz TV’deki Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlanıp iddialara cevap verdi. Avukatların bu mesleği mahkemede icra ettiğini söyleyen Mimir, bunların yerinin televizyon programı olmadığını belirtti. “Bir boşanma davasının ne yazık ki çocuklara sirayet ettirilen çok acımasız ve çok dehşet içinde seyrettiğim bir durumu bu” diyen Mimir, Benan Saraç’ın bu taciz olayı nedeniyle savcılığa dilekçe vermediğini öne sürdü,  okuldaki rehber öğretmenin tuttuğu tutanağın da gizli olması gerektiğini söyledi.

Ender Saraç’ın eşinin avukatıyla da görüştüklerini söyleyen Mimir “Bu dünden bugüne bir olay değil. Taleplerini kabul etmedik. Benan Hanım’ın böyle bir derdi olmuş olsaydı bunun için burayı beklemezdi. Ben de anneyim, şüphesi dahi insanın kanını donduran olay için bir çocuğun hakkı mahkeme yerine sosyal medyadan hukuka aykırı yayınlar yapılarak aranmaz. Biz savunmalarımızı adliyelerde yapıyor olacağız. Henüz vermiş oldukları bir dilekçe yok. Benan Hanım başından beri müvekkilimi bu son derece çirkin iddialarla tehdit etmektedir. Biz tehditlere boyun eğmedik. Müvekkilim boyun eğmedi, çünkü doğru olmadığını biliyor. Yargıya başvurduk, davamızı aslanlar gibi açtık. Dilekçelerimiz verdik, mahkeme gizlilik kararı verdi” dedi.

Boşanma davasını biz açtık

Ender Saraç’ın ayrıldığı Benan Saraç’ın bu dava nedeniyle çocuğunu kullandığını ileri siren Mimir “Benan Hanım’ın konuşma yasağı var. O çocuğun hayatını mahvetti. Çocuk kaç yaşına gelirse gelsin artık ismi biliniyor ve mağdur. Her tarafın çocuğu koruması gerekiyor. Hadi anne ve baba kafayı yedi ve çocuğu kullanıyor, bari siz yapmayın ne olur. Annenin isteklerini kabul etseydik bunların hiçbiri olmayacaktı. Boşanmayı benim müvekkilim istedi. Benan Hanım’ın böyle dertleri varsa neden yıllardır evliliği devam ettiriyor? Niye boşanma davası açmıyor?” dedi.

Benan Saraç’ın önce savcıya dilekçe vermesi gerektiğini söyleyen Avukat Mimir konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Delilini de sunsun. Avukat Bey müvekkilimin tutuklanması gerektiğini televizyonda değil savcılıktan istesin. Biz hiç izlemedik ama Benan Hanım yıllardır kendisinde kanıtlar olduğunu söylüyor. Madem bu kadar kanıt var, neden boşanma davası açmadı? Biz boşanma davasını açtıktan sonra çıkıyor bunlar. Kamuoyunda algı oluşturmaya çalışıyorlar. Müvekkilimin her şeyi kabul edip istediği her şeyi vermesini bekliyorlar. Benan Hanım ile Ender Bey üç yıldır ayrı evde yaşıyor. Kağıt üzerindeki evliliği bitirme talebi bizden geldi, onlardan değil. Benan Hanım’ın Ender Bey’in merkezinde hiçbir hissesi yok. Benan Hanım kendisi konuşamadığı için oğlunu kullandı.”

Öte yandan konuya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dahil oldu ve “Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir. Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak, yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. Hukuki süreç takip edilmektedir” dedi.

Ender Saraç'la ilgili korkunç suçlamalar medyaya sızdı, olan bir küçük çocuğa olacakEnder Saraç’la ilgili korkunç suçlamalar medyaya sızdı, olan bir küçük çocuğa olacak

Bakanlık'tan 'Ender Saraç' açıklaması: Bizim için ihbar niteliğindeBakanlık’tan ‘Ender Saraç’ açıklaması: Bizim için ihbar niteliğinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.