Engelli çocuğu olan kiracısını evden çıkartmak için camlarını kırdı

Antalya'da engelli oğlu ile yaşayan 40 yaşındaki Gülsen Bulut kira artışını yetersiz bulup tahliyesini isteyen ev sahibi E.D.'den bir süre önce su sayacını söktüğü, önceki gün de sopayla camlarını kırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu.

Gündem 23 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Antalya Kepez’de engelli oğlu Taha Erbey Bulut ile yaşayan Gülsen Bulut bir süre önce ev sahibi E.D. ile kira artışı nedeniyle anlaşmazlık yaşamaya başlamıştı. 850 lira olan kirasını geçen yıl 1500 liraya yükselten Bulut martta da ev sahibinin kirayı 10 bin TL’ye çıkarma talebiyle şok yaşadı.

Taha Erbey’e bakmak zorunda olduğu için çalışamayan, oğlu üzerinden aldığı engelli maaşıyla geçinen Bulut hazirana kadar 5 bin, sonrasında 10 bin lira kira isteyen ev sahibine olumsuz yanıt verdi.

Ev sahibi de tahliye davası açtı. Dava uzlaşmacıya gitti. İddiaya göre bu sırada ev sahibi E.D. su sayacını söktü. Ev sahibini polise şikayet eden Bulut önceki gün oğlunu okuldan alıp geldiğinde şaşkınlık yaşadı. Pencere camlarının tamamının kırıldığını gören kadın çevredekilere sordu ve ev sahibi E.D.’nin ucuna metal bağladığı uzun çubukla camlarını kırdığını öğrendi. Durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildiren Bulut’un evine gelen polis inceleme yaptı. Bulut da polis merkezine gidip ev sahibi E.D.’yi  ikinci kez şikayet etti.

’10 bin TL kira istedi’

Dört senedir aynı adreste oğluyla yaşayan Gülsen Bulut ev sahibinin istediği artışı yapamayacağını, başka eve taşınmak için de maddi gücünün yetersiz olduğunu söyledi. Bulut “Mart ayında kontratım bitti. Marttan hazirana kadar sorun yaşadık. Kiramı yüzde 83 zam yaparak 850 liradan 1500 liraya yükselttim ama kabul etmedi, kapıma gelip ‘Hazirana kadar 5 bin lira, hazirandan sonra da 10 bin lira vereceksin’ dedi. Ben de çocuğumun engelli maaşıyla geçindiğimizi, veremeyeceğim dedim” dedi.

‘Camları kırıp gitti’

Ev sahibinden yakınan Bulut “Önce kapımı tekmeledi, sonra su sayacını söktü. En son dün oğlumu okula götürdüğüm saatte eve gelip camları kırıp gitmiş. Hazirandan bu yana birçok kez şikayetçi oldum. Tahliye davası açtı. Dün uzlaştırmanın da son günüydü ve uzlaşmak istemediğini söyledi. Okuldan gelince camların kırıldığını gördüm. Komşulara sordum, ev sahibi çubuğun ucuna bağladığı metalle camları kırdı, dediler” diye konuştu.

Erdoğan: Konut ve kiradaki fahiş artışa ağır yaptırım uygulayacağızErdoğan: Konut ve kiradaki fahiş artışa ağır yaptırım uygulayacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.