Kızılay’a ilk kadın başkan geldi, Erdoğan ‘Siyaset için Kızılay’ı yıpratmayalım’ dedi

Kızılay'ın tartışılan başkanı Kerem Kınık'ın istifasının ardından yapılan genel kurulda, kuruma tarihinde ilk kez bir kadın başkan, Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz başkan olarak seçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan genel kurula bir video mesajla katıldı.

Gündem 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremden sonra çadır satılmasıyla tepkilerin yöneldiği Türk Kızılay’da Genel Başkan Kerem Kınık’ın istifasının ardından yapılan olağanüstü genel kuruda Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz kurumun başkanlığına seçildi. Böylece 1868 yılında kurulan Kızılay’a tarihinde ilk kez bir kadın başkan seçilmiş oldu.

1975 yılında Ankara’da doğan ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra tıpta uzmanlık eğitimini Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi. Aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğinde Eğitim Görevlisi olarak çalışan ve 2015 yılından bu yana Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğine devam eden Yılmaz, evli ve üç çocuk annesi.

Erdoğan’ın mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu’na video mesajla katıldı. Erdoğan, siyasi çıkar uğruna Kızılay’ın yıpratılmamasını istedi.

Erdoğan da Kızılay'a kızdı... Bakalım Kerem Kınık'ın koltuk bu kez kırılacak mı?Erdoğan da Kızılay’a kızdı… Bakalım Kerem Kınık’ın koltuk bu kez kırılacak mı?

Türk Kızılay’ın devlet millet kaynaşmasının vücut bulmuş hali olduğunu dile getiren Erdoğan, Kızılay’a sahip çıkmanın tüm kesimleriyle 85 milyon olarak herkesin görevi olduğunu söyledi ve şöyle dedi:

“Siyasi çıkar hesabıyla Kızılay’ın yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kızılay mensuplarımızın da görevlerini yerine getirirken taşıdıkları ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmesi aynı derecede önemlidir.”

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi yazarı gazeteci Murat Ağırel depremlerin 3’üncü gününde Kızılay’ın Haluk Levent’in başkanlığını yaptığı Ahbap’a 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığını ortaya çıkarmış, Kızılay Başkanı Kerem Kınık “Ahbap Derneği, Kızılay’ın yurt dışı bir kuruluş için ürettiği logosuz 2050 çadırı afetin ilk günlerinde Kızılay Çadır’dan maliyetine tedarik ederek AFAD’ın gösterdiği yere sevk edip depremzedelerin hizmetine sunmuştur” demişti.

Kınık, Mayıs ayında görevinden istifa etmişti.

Erdoğan konuştu, Kızılay Başkanı Kınık istifa ettiErdoğan konuştu, Kızılay Başkanı Kınık istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.