Erdoğan eğitim yılı açılışında Roblox’tan girdi, ırkçılıktan çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eğitim-öğretim yılı töreninde geçen ay yasaklanan Instagram ve Roblox'a isim vermeden değindi. Batılı ülkelerin önlem alırken demokrasi ve özgürlükten bahsetmediğini savunan Erdoğan, yasakçılıkla suçlandıklarını söyledi.

Gündem 6 Eylül 2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi’nde konuştu. Eğitimde yaptıkları yeniliklerden bahseden Erdoğan “28 Şubat döneminde millet üzerinde baskı kurmak için yürürlüğe konan vesayetçi uygulamaları kaldırdık. Evlatlarımız arasında adaletsizliğe yol açan katsayı zulmüne ve başörtüsü yasağına son verdik” dedi.

‘Çocuklar LGBT propagandasına maruz kalıyor’

“Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik eğitimde yeni bir açılımı devreye alıyoruz. Deprem bölgesindeki çalışmalarımız az önce ifade edildiği üzere hızla devam ediyor” diyen Erdoğan, teknolojinin ve dijitalleşmenin hayatın her alanına nüfuz ettiği bir dönemde olduklarını, birkaç saatlik internet kesintisinin bile neredeyse hayatın durmasına sebep olabildiğini söyledi. Bununla birlikte bağımlılık ve çocukların karşı karşıya kaldığı risklerin de arttığını ifade eden Erdoğan, sosyal medyayı ve oyun platformlarını hedef aldı:

“Teknolojiyle beraber bağımlılık, bütün bunlar başta olmak üzere evlatlarımızın karşı karşıya kaldığı riskler de artıyor. Sosyal medyanın, birtakım oyun platformlarının, gençlerimizi nasıl zehirlediğine maalesef sık sık şahit oluyoruz. Oyun platformları, şiddeti teşvik etme yanında aile yapımızı bozan sapkın akımların özendirilmesine de aracılık ediyor. Henüz 4-5 yaşındaki tertemiz dimağlar, oyunlar içine sinsice yerleştirilmiş LGBT propagandasına maruz kalıyor. Bu mecralar vasıtasıyla sadece şiddet, sadece sapkın akımlar değil, aynı zamanda ırkçılık da körükleniyor. Başta gençlerimiz olmak üzere insanlarımızı birlikte yaşadığı diğer fertlere karşı düşmanlaştıran ırkçı faşizm buralardan besleniyor. Şunu açık ve net söylemek isterim; Türkiye’yi ekonomik, sosyal ve güvenlik noktasında zafiyete uğratmayı amaçlayan ırkçılık tuzağının merkez üssü sanal alemdir. Dijital dünyanın denetimsiz, kontrolsüz ve kaotik yapısı pek çok tehdidi beraberinde getirmektedir. ”

‘Batılı ülkeler çok sert önlemler alıyor’

Dünyanın pek çok ülkesinde dijital teknolojilerle ilgili çeşitli tedbirlerin, kısıtlamaların ve düzenlemelerin devreye alındığını, özellikle Batılı devletlerin kendi çıkarlarını, kendi vatandaşlarını korumak amacıyla aldığı çok sert önlemler alırken özgürlükten, demokrasiden, serbest piyasa ekonomisinden bahsetmediğini söyleyen Erdoğan, geçen ay Roblox’un ve Instagram’ın yasaklanmasına isim vermeden değindi. Geçen ay yaşanan bu yasaklamalar, çok ses getirmişti ve Instagram yetkililerle görüşmenin ardından açılmıştı. Ancak Roblox hala kapalı.

“Geçen ay uygulamaya koyduğumuz tedbirlerde olduğu gibi hemen birileri tarafından yasakçı olmakla suçlanıyoruz. Şunu üzülerek ifade etmek durumundayım; ülkemizdeki bazı çevreler, çocuklarımızın hakkını ve hukukunu savunmak yerine uluslararası şirketlerin çıkarlarının avukatlığını yapıyor. Çocuk istismarına karşı çıkmak varken ‘özgürlük’ adı altında istemeseler de çocuklara zarar veren uygulamaları savunur pozisyona düşüyorlar” diyen Erdoğan, özgürlük maskesiyle şiddetin, ahlaksızlığın, ırkçılığın, nefret suçlarının hatta istismarın meşrulaştırılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Roblox ümitli: Erişime açılmak için yetkililerle çalışıyoruzRoblox ümitli: Erişime açılmak için yetkililerle çalışıyoruz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.