Ergenekon davası hakimi Hüsnü Çalmuk tahliye edildi

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Ergenekon davası hakimi Hüsnü Çalmuk'un tahliye edildiği ortaya çıktı. Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni yardımcısı, örgüt üst düzey yöneticisi olarak aranan Mehmet Kamış da İzmir'de yakalandı.

Gündem 23 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Ergenekon kumpasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olan Hasan Hüseyin Özese’den sonra FETÖ davası mahkumu eski hakim Hüsnü Çalmuk’un da tahliye edildiği ortaya çıktı.

Gazeteci Müyesser Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Ergenekon kumpasına bakan, kapatılan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı Hasan Hüseyin Özese’den sonra kilit hakimlerden Hüsnü Çalmuk’un da denetimli serbestlik kapsamında sessiz sedasız tahliye edildiği ortaya çıktı” dedi.

FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Ergenekon davasının hakimlerinden Hüsnü Çalmuk’un “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava karara bağlanmıştı. FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Ergenekon davasının hakimlerinden Hüsnü Çalmuk 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Zaman Gazetesi yöneticisi yakalandı

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak operasyon düzenledi.

Operasyonda terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan hakkında yakalama emri olan ve kapatılan Zaman Gazetesi’nde genel yayın yönetmeni yardımcılığı da yapan  örgüt üst düzey yöneticisi Mehmet Kamış yakalandı.

Gözaltına alınan Kamış’ın polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Ogün Samast hakkındaki FETÖ iddianamesi kabul edildiOgün Samast hakkındaki FETÖ iddianamesi kabul edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.