Eski telefonundaki bilgilerini silmedi, milyon borçlandı

Denizli'de Mehmet Demir bir yıl önce eski telefonunu takas edip yeni telefon aldı. Eski telefonundaki bilgileri silmeyi unutunca yaklaşık bir milyon lira borçlandırılan Demir 15 farklı icra davasıyla karşı karşıya kaldı.

Gündem 27 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Denizli’de bir kurumda hizmetli olarak görev yapan Mehmet Demir yaklaşık bir yıl önce eski telefonunu takasa vererek yeni bir telefon aldı. Ancak Demir verdiği cep telefonu içindeki kişisel bilgileri, banka şifreleri, internet bankacılığı bilgilerini silmeyi unuttu. Hackerler da Demir’in bilgilerini ele geçirip telefon numarasını kopyaladı.

Demir’in bilgilerini kullanıp dört bankadan yüklü miktarda paralar çeken hacker hesaplar üzerinden farklı tarihlerde para transferleri de yaptı.

‘Kırıp atın, gerekirse yakın’

Yaklaşık bir milyon liralık borçla karşı karşıya kalan Demir’e bankalar da icra takibi başlattı. Hakkında açılan 15 icra dosyası olduğunu hatırlatan Demir göz yaşlarına hakim olamayarak “Eski telefonlarınızı satmayın, kimseye vermeyin. Kırıp atın, gerekirse yakın. Ben yandım, başkası yanmasın. Çok kötü sıkıntılı günler geçiriyorum” dedi.

Hukuki süreç başlattı

Silmeyi unuttuğu telefonundaki bilgileri kullanarak kendisini dolandıran hackerlerle ilgili hukuki süreç başlattığına dikkat çeken Demir “19 Ekim 2022 tarihinde eski bir telefonum vardı. Takas ettim. Fakat telefonumdaki bilgileri silmeyi unutmuşum. İnternet bankacılığı kredi kartı şifreleri hepsi telefonun içindeydi. Bunu ele geçiren hacker tüm bilgileri kullanarak hesaplarımda bir milyonluk bir para hareketi oluşturmuş.

Bundan dolayı icraya düştüm. On beş tane icram var. Millete tavsiyem, ne olursunuz, eski telefonlarınızı vermeyin. Kırın, atın ama vermeyin. Benim hayatım yandı. Kimsenin hayatı yanmasın. Dört bankaya yaklaşık bir milyon gibi bir borcum var. Zaten hacker bir şekilde hayatımı mahvetmişti. Bu zorlu süreçte eşimden de boşandım. Beni öldürdüler, bir daha öldürdüler. Bu kadar basit. Hepsi icraya geldi. Ne yapacağımı bilemedim. Artık dayanacak gücüm de kalmadı. Ne olur yol, çare gösterin. Şimdi 70 yaşında bu zorlu süreçte, köyümde bir evim var dedemden kalma, ona da icra geldi. Banka satışa çıkardı evimi. Telefonumu savcılık aldı. Telefonum hala gelmedi” dedi.

Ava giderken avlanmak budur: Dolandırıcıyı dolandırıp keyif kahvesi içtiAva giderken avlanmak budur: Dolandırıcıyı dolandırıp keyif kahvesi içti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.