Trafik kazalarının 24 saatlik bilançosu: 69 yaralı, 3 ölü

Son 24 saate Bursa, Aksaray, Denizli ve Kayseri'de trafik kazaları meydana geldi. Kazalarda 69 kişi yaralanırken üç kişi öldü ve kazalardan birine yolcu otobüsü de karıştı.

Gündem 24 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin dört bir yanından son 24 saatte ölümlerin de yaşandığı trafik kazası haberleri geldi. Gece saatlerinde Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Sedat Aydoğdu idaresindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüsü, iddiaya göre şerit ihlali yapan bir araç nedeniyle ani fren yaptı. Bu sırada Abdülmuttalip Semiz de otobüsün arkasındaydı ve ani fren nedeniyle duramayarak otobüse çarptı. Kazada yaralanan 6 yolcu hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazada 6 kişi yaralandı.

Aksaray’da 2 ölü

Aksaray’da Erol Özkök, kamyonetiyle pazara büyükbaş hayvan götürüyordu. Ancak kırmızı ışık ihlali yapınca lokantaya işçilerin taşıyan Fahrettin Özkaya’nın kullandığı minibüse çarptı. Kaza nedeniyle her iki araç da şarampole devrildi ve kamyonetteki bir kişi ile minibüsteki 20 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken Bahtiyar Görgülü ve Mehduha Kılıç doktorların tüm müdahalesine rağmen öldü. Daha sonra minibüsün iş yerine 50 metre kala kaz yaptığı ortaya çıktı. Kamyonetteki bazı hayvanlar da öldü.

Aksaray’da 2 işçi kaldırıldıkları hastanede öldü.

Denizli’de ise Ramazan Er yönetimindeki otomobil, kavşakta dönüş için manevra yapan Mehmet Tekin idaresindeki hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki araç da yol farkı noktalarına savruldu. Her iki araç sürücüsünün de aralarında bulunduğu altı kişi yaralandı. Yaralılar, itfaiye ekipleri tarafından araçlardan çıkartılıp, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Sağlık durumu ağır olan ve otomobilde yolcu olarak bulunduğu belirlenen 69 yaşındaki Kezban Er, kaldırıldığı Acıpayam Devlet Hastanesi’nde doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavileri sürüyor.

Denizli’deki çarpışma bir cana mal oldu.

Kayseri’de yaşanan kazaya ise yolcu otobüsü karıştı. Gece saat 00.10 sırlarında Muş’tan Bursa’ya giden Burhan Demir yönetimindeki yolcu otobüsü kontrolden çıktı. İddiaya göre; yol yağış nedeniyle kayganlaşmıştı ve otobüs de bu nedenle kaydı. Karşı şeride geçen otobüs devrilip metrelerce sürüklendi. Yoldan geçen sürücüler ise hemen yola savrulan yolcuları otobüsten çıkarmak için yoğun çaba sarf etmeye başladı ve bu sırada bölgeye jandarma, polis, AFAD, UMKE, itfaiye ve sağlık ekipleri de geldi. Burada ilk müdahalesi yapılan 38 yolcu hastanelere kaldırıldı, ikisinin durumu ise ağır. İlerleyen saatlerde 35 yolcu taburcu oldu ama durumu ağır olan iki kişiyle yaralı bir kişi halen tedavi altında. Otobüs sürücüsü ise, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Yolcu otobüsü kazasında iki yaralının durumu ağır.

Yolcu otobüsü kazaları bitmiyor: 6 kişi öldü, 35 yaralıYolcu otobüsü kazaları bitmiyor: 6 kişi öldü, 35 yaralı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.