Evdeki bakıcıyı çocuğunun gözü önünde çekiçle öldürdü, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet aldı

Annesinin bakımı için evine aldığı yatılı bakıcı Nursel Bircan’ı çocuğunun gözü önünde çekiçle öldüren Kamil Hakan Karabulut ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 7 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Nursel Bircan'ın katiline haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı.

Kan donduran olay 17 Ekim 2022’de İstanbul Maltepe’de yaşandı. Bir çocuk annesi 39 yaşındaki Nursel Bircan 56 yaşındaki Kamil Hakan Karabulut’un alzheimer hastası annesine evde bakıcılık yapıyordu. Karabulut ile Bircan bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesiyle Kamil Hakan Karabulut çocuğunun gözünün önünde Nursel Bircan’ın kafasına çekiçle vurdu. Talihsiz kadın hayatını kaybetti, saldırgan tutuklandı.

Hazırlanan iddianamede Karabulut’un annesinin bakımı için internette ilan verdiği, bu ilan aracılığıyla katiliyle tanışan Nursel Bircan’ın 10 yaşındaki oğluyla Karabulut’un evinde yatılı olarak kalmaya başladığı aktarıldı.

Bakıcı yaşlı çifti böyle buldu: Biri kanlar içinde, diğeri ölüBakıcı yaşlı çifti böyle buldu: Biri kanlar içinde, diğeri ölü

Şüphelinin ifadesine de yer verilen iddianamede “Olay günü bizimle yemek istemediğini söyledi. ‘Yemek istemiyorsan burada çalışmazsın, çekip gidersin’ dedim. Eline bıçak alıp beni öldüreceği söyledi ve karnıma dayadı. Cinnet anında ayakkabılıkta bulunan çekici vurdum” dediği belirtildi. Cinayet anına şahit olan Nursel Bircan’ın oğlu ise annesinin elinde bıçak olmadığını söyleyerek şüphelinin ifadesindeki çelişkiyi ortaya koydu.

Çekiç ile talihsiz kadının kafasına defalarca vurulduğunu hatta kafasının parçalandığını vurgulayan savcılık “Şüpheli maktulün kendisine bıçakla hamle yaptığını söyleyerek suçtan kurtulmaya çalıştı. İddia ettiği darp eyleminden kurtulma imkanı varken orantılı olmayacak şekilde çekiçle defalarca yaralaması hayatın olağan akışına aykırı. Canavarca hisle yaptı” dedi. Şüpheli savunmasına itibar edilmediğini belirten savcılık “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Kamil Hakan Karabulut ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Karabulut “Bana sırf işten çıkartıyorum diye küfür edip bıçağı boğazıma dayayıp ısrarla üzerime gelmeseydi, iftiralar atmasaydı. Kapıdan çıkmak istedim beni itekledi. O bıçağı sallamasaydı. Ben saldırgan agresif bir insan değilim. Israrla geri çekilmeme rağmen üstüme gelmesine gerek yoktu. Çok pişmanım. Böyle bir şeyi planlamadım. Yaşananlar nedeniyle üzgünüm” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Kamil Hakan Karabulut’u ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimi de uygulamadı.

Sevgi Evi değil işkencehane... İddia: Bakıcı, küçük çocuğu dövdü, yere fırlattı, çocuğun kafatası kırıldıSevgi Evi değil işkencehane… İddia: Bakıcı, küçük çocuğu dövdü, yere fırlattı, çocuğun kafatası kırıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.