Evden çıkarılan kadın 12 gündür bahçede uyuyor, cami tuvaletini kullanıyor

Antalya'da bir yıldır oturduğu evin kirasını tedavi gördüğü için üç ay ödeyemeyen Sibel Baykara icra yoluyla tahliye edildi. Kadın bahçedeki eşyalarının arasında uyuyor, tuvalet için camiyi kullanıyor.

Gündem 27 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

39 yaşındaki tekstil işçisi Sibel Baykara eşinden ayrıydı, iki çocuğuyla Antalya’da yaşıyordu. Geçen yıl şubat ayında Muratpaşa ilçesine taşındı, oturduğu ev için 7 bin 500 lira ödedi. Bir yılı dolduktan sonra kirası 8 bin 750 liraya yükseldi. Ancak kadının üç ay önce rahatsızlanması işleri değiştirdi.

Tedavi için işinden ayrılmak zorunda kaldı ve bu süre zarfında kirasını ödeyemedi. Ev sahibi de telefonla arayarak hızla konuttan çıkmasını istedi.

Sibel Baykara’nın en yakın zamanda toplu ödeme yapacağını söylemesi işe yaramadı. Ev sahibi mahkemeye başvurarak tahliye sürecini başlattı. 12 gün önce eve gelen icra memurları eşyaları dışarı çıkartıp mülkü tamamen boşalttı.

Sibel iki çocuğuyla sokakta kaldı. Eşyalarını daha önce oturduğu apartmanın bahçesine istifledi. Geceleri kanepede uyumaya başladı. Çocuklarını babalarına gönderen kadına şu an komşuları destek oluyor.

Tuvalet ihtiyacı için caminin tuvaletini kullandığını, yakınlarının gece başına bir şey gelmemesi için başında beklediğini anlatan Sibel “Sokakta yaşıyorum artık. Komşularım sağ olsun bir an yalnız bırakmıyor, yemek veriyorlar. Mahallenin camisinin tuvaletini kullanıyorum. Ev sahibime ‘Çıkarma beni, kira artışına gideceksen karşılarım’ demiştim, ama yakınının geleceğini söyledi ve bir anda çıkarttı” dedi.

Emlakçı 15 bin liradan ilan açtı

Boşalan evin bu arada emlakçı aracılığıyla aylık 15 bin liraya kiraya verildiğini öğrenen Sibel “Memur kefil istiyorlar. Nereyi arasam memur kefil deniyor. Öyle bir tanıdığım yok. 15-20 binden aşağı ev de yok. Asgari ücrete çalışıp çocuklarıma bakıyordum. Sokakta kaldım” diye konuştu.

Kira gelirinden vergi ödemeyen 700 bin ev sahibine çağrı: Pişmanlık bildirimi yapın, yoksa ceza geliyorKira gelirinden vergi ödemeyen 700 bin ev sahibine çağrı: Pişmanlık bildirimi yapın, yoksa ceza geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.