Evlenme teklifi aldı, ertesi gün uçurumdan düştü: Erkek arkadaşı şimdi cinayet sanığı

Bozcaada'da evlenme teklifi alan Yeşim Demir erkek arkadaşı Nizamettin Gürsu ile birlikteyken uçurumdayken düştü. Ailesi bunun kaza değil cinayet olduğunu detaylarıyla anlattı ve şüpheli erkek tutuklandı.

Gündem 19 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yeşim Demir İstanbul’da yaşayıp reklam ajansında çalışan bir grafikerdi. 39 yaşındaki kadın geçen temmuz ayında erkek arkadaşı Nizamettin Gürsu ile Bozcaada’ya tatile gitmiş, orada evlenme teklifi almıştı. Bir gün sonra dünya evine girmeye karar veren çift Polente tepesine çıktı, ancak kadın 30 metrelik uçurumdan düştü. Olay yerinde kadına 45 dakika boyunca kalp masajı yapıldı, ama kurtarılamadı.

Olayın ardından Nizamettin Gürsu gözaltına alındı. İfadesinde Yeşim’in dengesini kaybederek düştüğünü söyledi Nizamettin. Mahkeme de yurtdışı yasağı koyup tutuksuz yargılamak üzere onu serbest bıraktı.

Aile şüphelerini anlattı

Sabah’tan Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre bu sırada soruşturma sürüyor, kadının ailesi kızının kaza sonucunda ölmediğini, bunun cinayet olduğunu söylüyordu. Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapan aile şüpheli gördükleri ayrıntıları sıralamıştı. Ailenin iddiasına göre 6 Temmuz’da çekilen fotoğrafta genç kızın parmağında olan yüzük bir gün sonra, yani kızlarının öldüğü gün Nizamettin Gürsu’nun üzerinden çıktı. Ailenin iddiasına göre kızları yüzüğü çıkarıp teklifi reddetmiş, kavga çıkmıştı. Ayrıca olay yerinde kırık bardaklar ve kırık bir hoparlör vardı. Üstelik Yeşim panik atağı olan bir kadındı ve yüksekten korkardı. Bu da hastane kayıtları, kullandığı ilaçlarla sabitti. Ailenin Nizamettin Gürsu ile ilgili bir detay daha anlattı: Gürsu’nun ailesi ve boşandığı eşi olaydan tam bir ay önce Yeşim’i aramış, tehdit etmişti.

Tutuklandı

Ezine Cumhuriyet Başsavcılığı Yeşim Demir’in ailesinin şüphelerini ve olayda elde edilen delilleri değerlendirerek soruşturmayı tamamlandı. Demir’in erkek arkadaşı Nizamettin Gürsu önceki akşam Sakarya’da gözaltına alındı. Çanakkale’ye getirilen Gürsu sevk edildiği adliyede ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Keserli cinayet savunması: 'Küçükken istismar etmişti'Keserli cinayet savunması: ‘Küçükken istismar etmişti’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.