Eylem yapan öğrencilere müdürden ‘nasihat’: Korkuyorsan binme

Aydın'daki KYK yurdunda asansör düşmesi sonucu Zeren Ertaş öldü. Zeren'in ölümünü protesto eden öğrenciler yurtların önünde eylem yaptılar, Sinop'ta da aynı şekilde eylem vardı ama yurt müdürünün sözleri tepkileri daha fazla artırdı.

Gündem 27 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Aydın’da 25 Ekim gecesi saat 00.05 sıralarında 16 öğrencinin bindiği asansör düştü. Asansörde bulunan 22 yaşındaki Zeren Ertaş ilk belirlemelere göre sıkışarak öldü. Bugün bir bakım şirketinin yöneticisi M.B. başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Öte yandan Zeren’in düştüğü andan itibaren öğrenciler de ayaklandı ve Türkiye’nin dört bir yanındaki yurtlarda protestolar yükseldi. Öğrencilerin ortak derdi ise umursanmamak. Çünkü öğrencilerin iddiasına göre asansörler bozuk olsa da öğrencilerin talebi dikkate alınmıyor. Kötü yemeklerle ilgili ise hemen her gün sosyal medyaya fotoğraf atan öğrencilerin bu konudaki talebi de duyulmuyor.

Zeren toprağa verildi, eylemler sürüyorZeren toprağa verildi, eylemler sürüyor

Öğrenciler Zeren için başlattıkları protestolarda yurtlarda yaşanan bu durumu da anlatıyorlar ve kimi zaman onları daha fazla öfkelendirecek tepkilerle karşılaşıyorlar. Bunlardan biri dün akşam Sinop’ta meydana geldi.

Sinop Seyyid İbrahim Bilal Kız Öğrenci Yurdu’nda dün gece öğrenciler Zeren için protesto düzenledi. Protesto sırasında yurt müdürü öğrencilere ‘nasihat’ verdi ve “Asansör arızalandıysa bir tuşu var. Basalım kullanmayalım. Korkuyor musun? Çakılacağını mı düşünüyorsun? Binme asansöre” dedi.

Öğrenciler ise bu sözlere “Ne demek binme?” diyerek tepki gösterdi ve müdürü yuhaladı. Yurt müdürü de aldığı tepkiden sonra sözlerini sonlandırıp gitti.

'Bizim yurttaki asansörler de sorunlu ama henüz çakılmadığımız için bakılmıyor'‘Bizim yurttaki asansörler de sorunlu ama henüz çakılmadığımız için bakılmıyor’

Asansör faciasında ürküten ihtimallerAsansör faciasında ürküten ihtimaller

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.