‘Tahliye etmeyin, çıkarsa müvekkilimi öldürecek’

Ukraynalı eşi Anna Butim'in yüzünü falçatayla kestiği iddia edilen Mesut Öztürkmen'in yargılandığı duruşmada Butim'in avukatı Tuba Özel "Bu dosyada tahliye kararı verilirse müvekkilim sanık tarafından öldürülecektir' dedi.

Gündem 15 Ekim 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Ukraynalı eşi Anna Butim’i yaralayan Mesut Öztürkmen 11 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak İstinaf, mahkemenin Butim’le ilgili ‘yüzde sabit iz, organlardan birinin işlevinin sürekli zayıflaması ya da yitirilmesi konusunda’ yetersiz rapora dayanarak karar verdiğini, ayrıca sanık Öztürkmen’in eylemini ‘tasarlayarak’ işleyip işlemediğinin kesin olarak belirlenmesi gerektiğini belirtip kararı bozmuştu. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mesut Öztürkmen cezaevinden SEGBİS ile bağlanırken taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Anna Butim’in avukatı Tuba Özel “Sanığın öfke, elem ve sinir hali kendince müvekkilin sevgilisi olduğunu düşündüğü kişiye yönelik ani oluşmuştur. Dolayısıyla olaydan önce haksız tahrik altında hareket ettiği sonucu çıkarılamaz, kaldı ki bu olayın gerçekleşmesinden altı ay önce müvekkilim evi terk etmiş, yurt dışına giden müvekkilimi bulmak için sanık da peşinden gitmiştir. Bir önceki celsede savunmasındaki ‘kendisine yeni hayat kurmuş’ şeklindeki beyanına bakıldığında  sanığın müvekkilimi halen daha takip ettiği anlaşılıyor. Eğer bu dosyada bir tahliye kararı verilirse müvekkilim sanık tarafından öldürülecektir” dedi. Mahkeme Anna Butim’inin olaydan sonra kaldırıldığı hastaneye müzekkere yazılarak tedavi evrakının mahkemeye gönderilmesine, Anna Butim’inin yüzünde kalıcı iz kalıp kalmadığı ile alakalı rapor hazırlanması için dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Davanın iddianamesinde, hakkında uzaklaştırma kararı olan sanık Mesut Öztürkmen’in, boşanma aşamasındaki eşi Anna Butim’iyi, sosyal medyadan takip ederek, sürekli gittiğini belirlediği bir AVM’de, falçatayla saldırdığı anlatıldı. İddianamede, mağdura arkadan saldıran sanığın, kulağıyla burnu arasındaki kısmı kestiği belirtildi. İddianamede şüphelinin amacının Anna Butim’iyi öldürmek olduğu belirtilerek, çevredekilerin engellemeye çalıştığı sanığın, falçatayı rastgele sallayarak, eylemini tamamlamaya çalıştığı bildirildi. Öztürkmen’in ‘Eşi tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

 

İstanbul'da erkek vahşeti: YouTuber Merve Veziroğlu Yıldırım'ı kocası 32 yerinden bıçakladıİstanbul’da erkek vahşeti: YouTuber Merve Veziroğlu Yıldırım’ı kocası 32 yerinden bıçakladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.