Fatmagül Çevik’ten çifte bronz madalya

Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar +87 kiloda mücadele eden Fatmagül Çevik silkmede 131, toplamda da 238 kiloyla iki bronz madalyanın sahibi oldu.

Gündem 20 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fatmagül Çevik'ten bronz madalya başarısı.

Türk kadını Avrupa Halter Şampiyonası’nda başarılarına devam ediyor. Fatmagül Çevik +87 kiloda podyuma çıktı ve koparmada 107 kiloyla dördüncü oldu. Koparmada Gürcistan’dan Anastasia Hotfrid 117 kiloya birinci olurken Birleşik Krallık’tan Emily Campbell 112 kiloya ikinci, Ukrayna’dan Valentyna Kisil ise 108 kiloyla üçüncü oldu. Milli sporcu Tuana Süren koparmada 103 kiloluk ikinci denemesinde sol kol dirseğinden yaşadığı sakatlık nedeniyle yarışmadan çekildi.

Silkme seansında Fatmagül daha iyi yarıştı. 131 kiloyu başarıyla kaldıran sporcu burada üçüncü sırayı aldı ve bronz madalyayı boynuna geçirmeyi başardı. Fatmagül toplamda 238 kiloyla üçüncü sırayı aldı ve toplamda bronz madalya kazanarak yarışmayı çifte bronz madalyayla tamamladı. Fatmagül bu başarısıyla ilgili duygularını “Madalyayı anneme armağan ediyorum. Annem için savaştım burada” diyerek aktardı.

Silkmede 151 kiloyla altın madalya kazanan Büyük Britanyalı Emily Campbell toplamda da 263 kiloyla Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. 140 kiloyla gümüş madalya alan Gürcü Anastasiia Hotfrid toplamda da 257 kiloyla yine ikinci oldu.

Türk sporculardan toplam 24 madalya

Milli sporcular 10’ar erkek ve kadın 20 sporcuyla katıldıkları şampiyonayı beşi altın, sekiz gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 24 madalyayla tamamladı. Avrupa Halter Şampiyonası bugün itibariyle sona erdi.

Dilara'dan çifte bronzDilara’dan çifte bronz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.