Senaristlere taş çıkartan dolandırıcı: Kendini ‘uzman çavuş’, araç sahibini ‘dayı’, alıcıyı ‘komutan’ yaptı

Filmlere konu olacak bir otomobil dolandırıcılığı yaşandı. Mehmet Süt, aynı otomobili iki farklı ilanda gördü, ucuza yönelip dolandırıcının tuzağına düştü. Uzman çavuş olduğunu söyleyen dolandırıcı aracın sahibini ‘dayım’ diye tanıttı. Dolandırdığı kişiye de ‘komutanıyım’ diye yalan söyletti.

Gündem 7 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Üniversite mezunu fırıncı Mehmet Süt, “bu zamana kadar edindiğim tüm birikimim” dediği parayla bir otomobil alma hayali kurdu ama sonuç hüsran oldu.

Mehmet Süt internet sitesinde aynı otomobilin iki farklı ilanını görmüştü. Bir tanesi gerçek fiyat; yani 840 bin TL. Dolandırıcının ikinci ilanda koyduğu fiyat ise 685 bin TL’ydi. Ucuz olana yönelen Süt, dolandırılmasını “atılan yemi bu şekilde yedim” diye anlattı.

Dolandırıcı ile aracın sahibinin yazışmaları.

Dolandırıcı ile Mehmet Süt pazarlık da yaptı. Süt, ilandaki değerin 155 bin TL altında olan otomobil için 15 bin TL daha indirim yaptırdı.

Futbolcuların saadet zincirinde ünlü dermatolog da para yatırmışFutbolcuların saadet zincirinde ünlü dermatolog da para yatırmış

Kendisini uzman çavuş olarak tanıtan dolandırıcı ‘satıcı’, Süt’e aracın gerçek sahibinin dayısı olduğunu söyledi. Aracın gerçek sahibine de Mehmet Süt’ü ‘komutanım’ diye tanıttı. Dolandırılan Süt, aracın gerçek sahibine yalan söylemeye nasıl ikna olduğunu ise şöyle anlattı:

“Senden rica etsem bu arkadaşlara kendinizi benim komutanım olarak tanıtır mısınız?’ demişti bana. Her iki tarafı da kandırmış. Dayımın yanına gideyim dedi. Aracın vekaleten dayısında bulunduğunu söyledi. Bana öyle şeyler anlattı ki; eşinin çok zor durumda olduğunu, dayısının eşini kapıya koyacağını söyledi. ‘Kendimi komutanı olarak tanıtsam sıkıntı çıkmaz’ dedim. Aracı ekspertize götürdük, temiz çıktı.”

Dolandırıcı kendisine hazır müşteri getirdiğini söylediği sahibinden de müşteriye kendisini dayısı olarak tanıtmasını rica etmişti. Araç sahibi dolandırıcının kendi adına müşteri ile pazarlık yapacağını düşünüyordu. Akrabalık, astlık-üstlük bağlantılarıyla güven kazandı. Sonrasında iş parayı alıp, arabayı vermeye geldi.

Kurnaz dolandırıcı Süt’e “Benim dayımlara borcum var. Sen parayı onlara gönderirsen benden kesinti yapar” dedi. Süt, 670 bin TL’yi dolandırıcının hesabına yatırdı. Banka 200 bin TL’ye bloke koydu. 470 bin TL’yi alan dolandırıcı sırra kadem bastı. Dolandırılan fırıncı ise savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Süt üzüntüsünü, “Aracın gerçek sahibi ‘benim alakam yok’ demişti bana. Geçim zaten zor. O an çocuklarımı düşündüm. Gerçekten bu çok acı bir şey” sözleriyle anlattı.

Batık Türk tekstilci, İtalyan şef Geovani Polloina oldu, gastronomi dünyasını altı yıl dolandırdıBatık Türk tekstilci, İtalyan şef Geovani Polloina oldu, gastronomi dünyasını altı yıl dolandırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.