Ankara’dan İstanbul’a gelip adam kaçırdılar, sonra vurup araçtan attılar

Ankara'dan iki araçla gelen beş kişi, 40 bin lira borcu olan Erhan Y.'yi Kasımpaşa'daki evinin önünden kaçırdı, aracın içinde silahla vurup sokağa fırlattı. Erhan Y. hayat mücadelesi veriyor.

Gündem 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İstanbul’da kan donduran görüntüler kameralara yansıdı. 40 bin lira borcun ödenip ödenmemesi tartışmasıyla başlayan yaşanan organize dehşetin hikâyesi de ajans bültenlerine geçti…

Kasımpaşa’da oturan 45 yaşındaki Erhan Y. bir süre önce Ferdican S.’den  40 bin lira borç almıştı. Erhan Y. borcunu geri ödemedi. Bunun üzerine Ferdican S. ile Erhan Y. arasında cep telefonu görüşmesinde tartışma çıktı. O görüşmeden sonra Ferdican S. bir daha Erhan Y.’ye ulaşamadı.

Ankara’da yaşayan Ferdican S. bunun üzerine dört arkadaşını alıp iki ayrı araçla İstanbul’a geldi. Borç verdiği Erhan Y.’nin Kasımpaşa’daki evinin önüne gelip beklemeye başladılar. Bir süre sonra evine gelen Erhan Y.’yi de zorla araca bindirip kaçırdılar. Araçta sorgulayıp borcu ödemesini istediler. Ancak Erhan Y. borcunu vermedi ya da veremeyeceğini söyledi, bilmiyoruz, ortalık karıştı. Araçta dövüldü Erhan Y. ve bacağından, omzundan silahla vurularak ağır yaralandı.

Ama burada bitmedi; yaraladıkları Erhan Y.’yi Hacı Ahmet Mahallesi’nde caddede aracın kapısını açıp yola attılar, hızla uzaklaştılar. Erhan Y. olduğu yere yığıldı kaldı.

Yolda yaralı halde yatan Erhan’a geçen araçlar yardım etmedi ama çevredeki başka kişiler arayıp ambulans istedi ve yaralı Erhan hastaneye kaldırıldı.

Yaşam savaşı veriyor

Hemen ameliyata alınan Erhan Y.’nin hayati tehlikesinin olduğu ve yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan yaşananlar güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Film gibi olayın ardından harekete geçen Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği polisleri Ferdican ve arkadaşlarının 06 BVF 172 ve 06 CZU 164 plakalı araçlarla mega kente geldiğini, aynı araçlarla Ankara’ya dönmekte olduğunu belirledi. Ve araçlar Bolu’dan geçerken de durdudup beş kişiyi gözaltına aldı, bunlardan üçü tutuklandı.

El arabasıyla 5 milyon liralık soygunEl arabasıyla 5 milyon liralık soygun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.