MOSSAD’ın ‘Arap ajanlar ağı’ kamerada

İsrail İstihbarat Servisi Mossad için Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri yürüttükleri tespit edilerek operasyonla yakalanan 34 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildi.

Gündem 4 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İsrail’in gizli istihbarat teşkilatı MOSSAD adına Türkiye’de faaliyetler yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan çoğu Arap kökenli 34 kişi dün polis tarafından sağlık kontroluna götürüldü. Bu sayede gazeteciler de İsrail adına casusluk yapmakla suçlanan kişileri görüntüleme olanağı elde etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri İsrail İstihbarat Servisinin Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, dayak ve adam kaçırma faaliyetlerini tespit etti.

Uluslararası casusluk faaliyeti yürüttüğü tespit edilen 46 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. Ekipler iki aylık fiziki ve teknik takibin ardından İstanbul merkezli sekiz ilde 57 adrese düzenlenen zincirleme operasyonla 34 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonlarda yakalananlar sabah saatlerinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından yeniden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ajanların çoğu Arap uyruklu

MİT ve Emniyet’in MOSSAD’ın Türkiye’deki Filistinlilere karşı kullanmak için devşirdiği hücre yapılanması operasyonunda gözaltına alınanların çoğunun ülkeye sonradan yerleşen Arap ülkeleri uyruklu kişiler olduğu öğrenilmişti. 

MİT ve polisin dev operasyonunda MOSSAD'ın 'Arap ajanlar ağı' çökertildiMİT ve polisin dev operasyonunda MOSSAD’ın ‘Arap ajanlar ağı’ çökertildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.