FLY Butik çetesine 4. operasyon: Biri siyasi parti lideri, 22 kişi gözaltında

İstanbul'da FLY Butik sitesine yerleşen suç örgütüne yönelik dördüncü operasyonda 22 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ Ergüzel de bulunuyor. Önceki operasyonda da aynı partinin yöneticisi gözaltına alınmıştı.

Gündem 21 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri; Esenyurt İlçesi’nde gündeme gelen “FLY Butik” isimli inşaat projesiyle ilgili dördüncü dalga operasyon düzenledi.

Söz konusu inşaat projesine baskı ve tehditle yerleşen kişilerin, site içerisinde bulunan daireleri birden fazla kişiye satarak yüklü miktarda haksız kazanç sağladıkları tespit edilmişti. Site içerisinde önceden ikamet eden kişileri silah zoruyla dairelerinden çıkaran ve yaralayan çete üyelerine düzenlenen üç ayrı operasyonda 55 kişi gözaltına alınmış, 21 kişi tutuklanmıştı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı ekipler FLY Butik inşaat projesiyle ilgili dördüncü dalga operasyon düzenledi. Suç örgütüyle bağlantılı olduğu belirlenen 24 şüphelinin kimliklerini tespit eden ekipler, zanlıların yakalanması için belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ Ergüzel’in de bulunduğu 22 şüpheli yakalandı.

Öte yandan geçmiş FLY BUTİK operasyonları kapsamında gözaltına alınan Abdülsamet Kızılağaç’ın da Adaletin Aydınlığı Partisi yöneticilerinden olduğu öğrenildi.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca ile 27 mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyette götürüldü.

Düğüncüler dikkat: Altın bilezik, çeyrek ve kolye dolandırıcılarının oyunu deşifre olduDüğüncüler dikkat: Altın bilezik, çeyrek ve kolye dolandırıcılarının oyunu deşifre oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.