Futbol dünyasını sarsan vurgunda yeni perde: Zimmetten takipsizlik

Futbolculardan yüksek kâr payı vaadi ile 45 milyon dolara yakın para topladığı iddia edilen Seçil Erzan soruşturması ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Savcılık Erzan ve 9 banka yöneticisiyle ilgili, 'bankacılık zimmeti' suçundan takipsizlik kararı verdi.

Gündem 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

‘Fatih Terim Fonu’ olarak da bilinen ve aralarında Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernando Muslera gibi çok sayıda isimden milyonlarca dolar toplamakla suçlanan Seçil Erzan ve beraberindeki 10 kişi hakkında yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Terim’in kızı ve damadı da şikayetçiydi

Denizbank’ta şube müdürü olarak görev yapan Seçil Erzan yüksek kâr payı vaadi ile para topladığı kişilerin ödemesini yapamadı. Aralarında Fatih Terim’ın kızı Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı ve Arda Turan’ın da olduğu 19 kişi şikayetçi oldu.

Halktv’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre soruşturma ile birlikte Erzan ile birlikte toplam dört kişi tutuklandı. Erzan’ın yanı sıra banka yönetim kurulu üyelerinin de aralarında olduğu 10 kişi hakkında ‘zimmet’ suçlamasıyla yürütülen soruşturmada karar çıktı. Savcılık ‘zimmet’ suçundan Erzan ve diğer dokuz kişi için takipsizlik kararı verdi.

Toplanan para: 44 milyon dolar ve 16 milyon TL

Takipsizlik kararının temel dayanağı soruşturma dosyasına giren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu raporu oldu. Rapora göre şikayetçiler Erzan’a 43 milyon 920 bin dolar 15 milyon 625 bin TL de para verdi.

BDDK raporu: Paraları elden aldı

Raporda özetle “Seçil Erzan’ın, müştekilerin büyük bir kısmı ile yıllara dayanan bir dostluğu var. Erzan’a verilen paraların kısmı şubedeki odasında ve dışarıda bir takım mekanlarda verildi. Seçil Erzan tarafından alındığı iddia edilen paralar banka kayıtlarına girmedi. Erzan’ın hizmet sözleşmesinde müşterilerden fiziki veya nakdi para kabul etme gibi bir görevi bulunmuyor” dendi.

‘Nitelikli dolandırıcılık’ soruşturması ayrıldı

Seçil Erzan ve banka yöneticilerine ‘zimmet’ suçu yönünden takipsizlik kararı veren savcılık iki ayrı suç için ise dosyaları ayırdı. Savcılık Seçil Erzan, Ali Yörük, Atilla Yörük ve Aslı Yörük hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ yönünde ayrı bir soruşturma yürütülmesine karar verdi.

Saadet zinciri vurgunu, Fatih Terim'in yolunu adliyeye düşürdüSaadet zinciri vurgunu, Fatih Terim’in yolunu adliyeye düşürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.