Gazeteci Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı

Geçen hafta hayatını kaybeden gazeteci Celal Başlangıç, Almanya’nın Köln kentindeki Nordfriedhof Mezarlığı'nda yer alan Trauer Halle'de toprağa verildi. Cenaze törenine çok sayıda siyasetçi ve gazeteci katıldı.

Gündem 10 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Celal Başlangıç'ın cenaze töreninden

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki dönem Onur Kurulu üyelerinden, Artı TV ve Artı Gerçek’in kurucu yayın yönetmeni gazeteci Celal Başlangıç için Almanya Köln’e bağlı Nordfriedhof’taki Trauer Halle’de cenaze töreni gerçekleşti. Saat 10:00’da başlayan törende uğurlama konuşmalarının ardından Başlangıç’ın arkadaşları kortej halinde defnedileceği yere kadar yürüdü.

Celal Başlangıç, bir süredir tedavi gördüğü Almanya’nın Köln kentindeki bir hastanede 3 Mayıs Cuma günü vefat etmişti.

Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybettiGazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti

Başlangıç’ın cenazesine katılanlar arasında, DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, gazeteci Hayko Bağdat, müzisyen Suavi, gazeteci Can Dündar ve eşi Dilek Dündar, gazeteci Hasan Cemal, eski Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, HDP eski Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, eski HDP Milletvekili Hasip Kaplan, sanatçı Ferhat Tunç, gazeteci- yazar Banu Güven, gazeteci- yazar Ragıp Duran, gazeteci-yazar Kemal Göktaş da vardı.

Celal Başlangıç son yolculuğuna uğurlandı

Törende yaptığı konuşmada Başlangıç’ın Cumhuriyet gazetesinde çalışırken gündemi belirleyen Yeşilyurt köylülerine dışkı yedirilmesi haberini hatırlatan dönemin Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Hasan Cemal,  “Celal çok iyi bir gazeteciydi, çok iyi bir insandı. Huzur içinde uyu kardeşim, seni hep iyi hatırlayacağız” dedi.

Başlangıç’ın cenazesi, daha sonra törenin gerçekleştiği mezarlıkta toprağa verildi.

Türkiye’ye dönemiyordu

1956 yılında İstanbul’da doğan Başlangıç, gazeteciliğe 1975’te üniversiteyi de okuduğu kent olan İzmir’deki Ege Ekspres’te başladı. Daha sonra Demokrat İzmir ve Politika gazetelerinde çalıştı. 1981-1994 arasında Cumhuriyet’te bölge temsilciliği, iç politika şefliği, yazıişleri müdürlüğü dahil birçok görevde bulundu. Başlangıç, bu gazetede Güneydoğu’daki hak ihlallerine karşı yazdığı haberlerle tanındı. 1995’te ise Evrensel gazetesinin kurucu genel yayın müdürü oldu. Kurulduğundan bu yana uzun süre Radikal’de yazdı.

T24, Gazete Duvar, Bianet gibi internet sitelerinde yazan Başlangıç Artı TV’nin de kurucu genel yayın yönetmenliğini yaptı. Çok sayıda gazetecilik ödülü sahibi olan Başlangıç’ın yazdığı altı kitap var.

Usta gazeteci, haberleri nedeniyle hakkında açılan davalardan dolayı Türkiye’ye dönemiyordu.

 

Çalışan gazeteciler gününde olanlarÇalışan gazeteciler gününde olanlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.