Genç kıza tecavüz edip erkek kıyafetiyle eve gönderdiler: Konuşursan daha fazlasını yaparız

Bursa'da 16 yaşındaki genç kız üç kişinin tecavüzüne uğradı ve şikayetçi oldu. Biri genç kızın erkek arkadaşıydı ve suçlamaları reddetti. Erkek kıyafeti giydirmelerinin nedenini de 'tanınmaması için' diye açıkladı.

Gündem 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bursa’da yaşayan E.T. geçen yıl 16 yaşındaydı ve internetten 20 yaşındaki Firuz Naobi ile tanıştı. Kasım ayında bu kişiyle buluşan genç kız dışarıda yemek yedi ve Naobi’nin davetiyle onun evine gitti. Evde 37 yaşındaki Naser Ahmed Azizi, 21 yaşındaki Samet Ali Nazeri ve 21 Sufi Pivani vardı. Bu kişilerle bir süre sohbet eden genç kız iddiaya göre uyumak için gittiği odada Firuz Naobi ve üç arkadaşının cinsel istismarına uğradı.

E.T.’yi elleri ve ayaklarından tutarak etkisiz hale getiren şüpheliler genç kıza ağlayıp yalvarmasına rağmen gece boyunca defalarca cinsel istismarda bulundu. Şüphelilerin “Yaşadıklarını anlatırsan sana daha kötüsünü yaparız” diyerek tanınmaması için erkek kıyafeti giydirip 200 lira vererek evine gönderdikleri E.T. yaşadıklarını ailesine anlattı. Ailenin şikayeti sonrası gözaltına alınan dört şüpheli tutuklandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonunda tutuklular hakkında Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İlk duruşmada pedagog eşliğinde ifade veren E.T. yaşadıklarını anlattı:

“Geçen ekim ayında sosyal medyada Firuz ile tanıştık. Kasım ayında buluşmaya karar verdik. O gün birlikte gezip yemek yedik. Beni evine davet etti. Ben de gittim. Burada bana hiç bahsetmediği üç arkadaşı vardı. Aklımdan kötü bir şey geçmedi. Sohbet ettikten sonra kendimi kötü hissettiğim için odaya çekildim. Bu sırada içeri giren Firuz ve üç arkadaşı ellerimi ve kollarını bir anda tutup beni yatağa uzattılar. Yalvarmama rağmen gece boyunca bana cinsel istismarda bulundular. En fazla istismarı erkek arkadaşım yaptı. Sabah ise beni tehdit edip bir miktar para vererek evden gönderdiler. Onlardan şikayetçiyim.”

Tutuklu sanıklardan Naser Ahmed Azizi, E.T. ile Firuz ve Samet isimli arkadaşlarının isteği ile ilişkiye girdiğini söylerken Firuz Naobi suçlamaları kabul etmeyip gece boyunca evde kalan E.T.’yi sabah gönderirken tanınmaması için kendisine erkek kıyafeti giydirip 200 lira verdiğini söyledi. Sufi Pivani’nin avukatı Münevver Bilir ise müvekkilinin olay tarihinde evde olmadığını söyleyerek “HTS kayıtları incelendi. Mağdurun olay tarihini net olarak hatırlayamaması ve bu durumda ‘Şüpheden sanık yararlanması’ ilkesi üzerine saldırıda bulunanlar arasında müvekkilimin olmadığını belirtirim” dedi.

Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmada mütalaa veren Cumhuriyet savcısı sanıkların ‘Çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçlarından 20’şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşmayı karar için erteleyen mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Hiranur Vakfı'nda altı yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası yine ertelendiHiranur Vakfı’nda altı yaşındaki çocuğa cinsel istismar davası yine ertelendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.