Gülistan Doku’nun arkadaşı üç gündür aranıyordu: Barajda cesedi bulundu

Batman'da 9 Şubat'ta evden çıktıktan sonra bir daha dönmeyen 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz'ın bugün Ilısu Barajı'nda cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Gündem 12 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Rojvelat Kızmaz.

Sır birdi, iki oldu.

5 Ocak 2020’de Tunceli’de kaybolan, iki yıldır aranmadık yer kalmayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku olayı bir kez daha gündemde: Batmanlı gazeteci Mehmet Kızmaz kardeşi Rojvelat Kızmaz’ın 9 şubat günü sabah saatlerinde evinden çıktığını, bir daha geri dönmediğini açıklamıştı. Rojvelat Kızmaz’ın üç gün sonra Ilıca Baraj gölünde cesedi bulundu.

İkinci sır bu: Gazeteci Mehmet Kızmaz kızkardeşi Rojvelat’ın üniversite öğrencisi ve iki yıldır aranan Gülistan Doku’nun en yakın arkadaşı olduğunu söyledi.

Batman’da yaşayan Rojvelat Kızmaz 9 Şubat Cuma günü saat 10.30 sıralarında evinden çıktı, bir daha dönmedi. Bunu sosyal medyadan ağabeyi gazeteci Mehmet Kızmaz duyurdu ve kardeşinin bulunması için çağrıda bulundu, emniyete kayıp başvurusu yaptı. Dün Rojvelat Kızmaz’ın kıyafetleri baraj gölünün kıyısında bulundu. Mehmet Kızmaz’ın anlattığına göre bu da ailenin kendi çabalarıyla oldu.

Tunceli’de 5 Ocak 2020’de kaybolan ve kaybolma süreci adeta sırra dönen Gülistan Doku’nun da üniversiteden yakın arkadaşı olan Rojvelat Kızmaz’ın bugün de öldüğü öğrenildi. Rojvelat Kızmaz’ın cansız bedeni saat 11.00 sıralarında Ilısu Baraj gölünde bulundu.

Mehmet Kızmaz 11 Şubat’ta yaptığı paylaşımda “Kardeşimin kaybolduğunu 9 Şubat günü karakola, il emniyete bildirmemiz rağmen bugüne kadar aileme emniyetten tek bir arama dahi gelmiş değildi, Batman’ın her sokağını karış karış her yeri üç gün boyunca kendimiz aradık. Kardeşimin Hasankeyf’e gitmiş olabileceğini kardeşimin kaybolduğu gün emniyete bildirmemize rağmen kardeşimin Hasankeyf’te bulunduğunu bugün kendimiz tespit ettik. Hasankeyf ilçe emniyetinin de jandarmaya bildirmesi gerekirken bugün onlara da kendimiz bildirdik. Ardından Hasankeyf’i, Dicle kenarını sadece kendimiz aradık. Kardeşimin kıyafetlerini su kenarında biz kendimiz bulduk. Arama teknesinin suda arama başlatılması yönünde talebimize de ‘kaptan ilçe dışında’ dendi. Şimdi kardeşimin kıyafetlerini bulduktan sonra arama teknesi nasıl da bir anda çalıştırıldı” demişti.

Gazete Duvar’ın haberine göre gazeteci Kızmaz “Kardeşimin bulunması talebiyle gittiğimiz karakollarda suçlu muamelesi gördük. Benim kardeşim Gülistan Doku’nun en yakın arkadaşıydı. Kardeşimin eşyalarını su kenarında bulduk. Onca çağrılarımıza rağmen sadece iki dalgıç görevlendirildi. Bu yaklaşım kardeşimin isminden dolayı mı? Hasankeyf tarihini yok eden baraj şimdi çocukları yutuyor” diye tepki gösterdi.

Valilik: Konuyla ilgili adli tahkikat devam ediyor

Batman Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 9 Şubat’ta saat 17.45 sıralarında polis merkezine ailesi tarafından yapılan ihbarda Rojvelat Kızmaz’ın saat 10.20 sıralarında evden ayrıldığı ve bu saate kadar gelmediği, yapılan aramalara rağmen bulunamadığı belirtilerek kayıp başvurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Kayıp ihbarının ardından güvenlik birimleri tarafından Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları, iş yeri kamera taraması, teknik cihazların kullanılması ve kolluk birimlerine bildirilen beyan ve ifadeler doğrultusunda ivedi şekilde arama çalışmalarına başlandığı aktarılan paylaşımda şunlar kaydedildi:

“11 Şubat’ta kayıp kişinin ağabeyinin kız kardeşinin Hasankeyf ilçesinde görüldüğü şeklinde bildirimde bulunması üzerine İlçe Emniyet Amirliği tarafından yapılan araştırma sonucu Rojvelat Kızmaz’ın 9 Şubat’ta saat 11.06 sıralarında liman bölgesine gittiği anlaşılmıştır. Yapılan bu tespit üzerine bölgede AFAD, jandarma, emniyet, JASAT, Batman Belediyesi dalgıç ekiplerince dron ve diğer teknolojik araçların tümü kullanılarak su altı ve kıyı aramaları başlatıldı. Valiliğimiz koordinasyonunda 15 AFAD dalgıcı, 7 jandarma arama kurtarma dalgıcı, 5 Batman Belediyesi dalgıcı, 2 TPAO personeli, 30 Emniyet Müdürlüğü personeli, 35 Jandarma Komutanlığı personeli, 5 UMKE personeli ve 15 sağlık personeli ile arama kurtarma faaliyeti sürdürülmüş olup bugün kayıp vatandaşımız Rojvelat Kızmaz’ın cansız bedenine ulaşılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmekte olup hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.”

Bugünkü Santa Maria kilisesinden 18 yıl geriye Rahip Santoro’ya: Üç cinayetin yürek yakan hikayesiBugünkü Santa Maria kilisesinden 18 yıl geriye Rahip Santoro’ya: Üç cinayetin yürek yakan hikayesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.