Günde bir milyon kişinin kullandığı metrobüs hattında kaza: Ölü ve yaralılar var, dört kişi gözaltında

İstanbul'da Küçükçekmece'ye bağlı Sefaköy'de meydana gelen metrobüs kazasında bir kişi yaşamını yitirdi, aracın altında kalan iki kişinin de aralarında olduğu 50 kişi yaralandı. Ayrıca iki şoför ve bir denetim amiri gözaltına alındı.

Gündem 29 Ağustos 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

İstanbul’da kayıtlara geçen resmi verilere göre günlük bir milyon 25 bin yolcunun kullandığı metrobüsler bugün ölümlü bir kaza haberiyle gündemde.

Beylikdüzü yönünde meydana gelen kaza tam olarak Beyaz Yol çalışmasının yapıldığı noktada oldu. Metrobüs şoförü ana yola girmesi gereken yerde ve kendi şeridinde devam etti. Son anda yönlendirme aracını görünce ani bir fren yaptı, ancak bu yeterli olmadı. Direksiyonu sağa kırdı, bu sefer ters yönde giden başka bir metrobüse ortadan çarptı. Ardından bariyerlere savruldu.

Yolcular o anı şöyle anlattı:

  • “Orta kapıda sağdaydım ben. Metrobüs çok kalabalıktı. Diğeri yol çalışmasından dolayı içeri girerken bir çarpışma oldu.”
  • “Metrobüste orta yerdeydim, nasıl oldu bilmiyorum. Bir anda oldu.”

Kazada 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetti, aracın altında kalan iki kişi ağır olmak üzere 50 kişi yaralandı.

Seferler yapılamayınca vatandaşların metrobüs hattında yürüdüğü görüldü.

Hasar almış metrobüsler olay yerinden kaldırılırken bir süre sonra seferler iki yönde de kontrollü olarak yeniden başlandı.

Vali Davut Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu peş peşe yayınladıkları mesajlarda olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdular.

Vali Gül kazada yaralananları hastanede ziyaret etti. İmamoğlu da “Küçükçekmece’deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor” mesajını yayınlasa da yaralıları ziyaret edemedi çünkü programı dahilinde Adıyaman’daydı. Daha sonra akşam saatlerinde İstanbul’a dönen İmamoğlu’nun ilk işi hastaneye gitmek oldu. Bunu sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu şunları söyledi:

“Küçükçekmece’de meydana gelen Metrobüs kazasında yaralanan vatandaşlarımızı ziyaret ettim. Hepsine tekrardan geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum. Tedavi süreçlerini yakından takip edeceğiz, acil şifalar dilerim. Kazayla ilgili tüm idari süreçler titizlikle incelenecek, sonuçları kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Ayrıca iki şoför ve iki denetim amiri gözaltına alındı.

Kamera görüntüsü ortaya çıktı

Akşam saatlerine doğru kaza anına ait yeni kamera görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde hızla ilerleyen metrobüsün önünde bulunan belediyeye ait olan araca çarpmamak için direksiyonu kırdığı, o esnada da karşı yönden gelen metrobüse çarptığı görülüyor.

Şoför: Uyarı işareti yoktu

Öte yandan ters yönden gelen aracın şoförünün ifadesi ortaya çıktı. Ona göre kazanın nedeni ‘uyarı işaretinin olmamasıydı’:

“Söğütlüçeme istikametine ilerliyordum. Bir bypass yolu açıldığını fark ettim, ancak bu yolda ne bir işaret ne bir yönlendirme vardı. Kendi yolumdan ilerlerken bana doğru bir metrobüs geldiğini fark ettim ve onun lastiklerinden duman çıktığını gördüm. Ben fren yaparak durmaya çalıştım fakat kafa kafaya çarpışmayalım diye metrobüsü bariyerlere doğru yönlendirdim ve sürterek durabildim. Bir bilgilendirme ve işaret yoktu. Kazanın olmasının nedeni bypass yolunun kör noktaya açılmış olması ve herhangi bir uyarı işaretinin bulunmaması.”

Metrobüs durağı trafiğe kapatılacakMetrobüs durağı trafiğe kapatılacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.