Gün kadın cinayetleriyle başladı: Erkeklerin katliamı son bulmuyor

Bugün Bursa ve Gaziantep'te kadınlar ayrılmak istedikleri eşleri tarafından öldürüldü. Gaziantep'te yaşananlar aile katliamına da dönüştü.

Gündem 29 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Gaziantep'te Halil Çağlar beş kişiyi vurup intihar etti.

Türkiye bugün de kadın cinayetleri haberlerine uyandı. Geçen yılın acı bilançosu 315 kadının erkekler tarafından öldürülmesiydi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) bu verilerine göre 248 kadın da şüpheli şekilde ölü bulunmuştu. Bu yılın ilk ayı henüz bitmeden Türkiye’nin gündemi yine kadın cinayetleri.

Bugün de iki kadın öldürüldü ve katiller yine tanıdıktı. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Seher Kındaç 45 yaşındaki eşi T.K. ile boşanma aşamasındaydı. Ailesi onu her gün olduğu gibi bugün de evinde uyuyor zannediyordu. Ancak Seher Kındaç’ın kız kardeşinin telefonuna T.K.’dan mesaj geldi: Karımı öldürdüm.

Paniğe kapılan kadın hemen çiftin oğlu Hüseyin Kındaç’a haber verdi. Annesinin yaşadığı eve giden Hüseyin Kındaç onu kanlar içinde buldu ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Sağlık ekipleri Seher Kındaç’ın öldüğünü belirledi, polis ekipleri de T.K.’yı arıyor.

Seher Kındaç ayrılmak istediği eşi tarafından öldürüldü.

Gaziantep’te yaşanan ise bir aile faciasıydı. Nizip ilçesinde yaşayan Yüksel Çağlar 47 yaşındaki eşi TIR şoförü Halil Çağlar’ı bir süre önce terk edip ailesinin yanına yerleşmişti. Ancak bu sabah Halil Çağlar yanına silahını alıp kadının ailesinin evine gitti. Burada önce kavga eden Halil Çağlar sonra Yüksel Çağlar’a ve kardeşleri Mehmet ile Ahmet Oymak’a ateş etti. Üç kardeş kurşunların hedefi oldu ve öldü. Halil Çağlar’ın kurşunları kendi kızı Nimet ile baldızı Adile Oymak’ı da hedef almıştı. Onlar bu saldırıdan yaralı kurtuldu ve olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikeleri sürüyor.

Halil Çağlar işlediği cinayetlerin ardından otomobiliyle kaçtı, Birecik ilçesine vardı ve cinayette kullandığı silahla intihar etti.

Kadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılarKadın cinayetinde emsal karar: Kanundaki en ağır cezaya çarptırıldılar

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.