Hala sokakta dolaşıyorlar! Tacizciler Merve’ye kaldırım taşıyla saldırdı, yardıma gidenin kulağını kesti

İstanbul Sultangazi’de bir grup, 15 yaşındaki Merve ve arkadaşlarını taciz etti. Saldırganlardan biri kaçmaya çalışan Merve’yi kaldırım taşıyla yaraladı. Merve’nin yüzüne beş dikiş atılırken, yardım etmeye çalışan arkadaşı da dövüldü, bıçakla kulağı kesildi. Saldırganlardan sadece biri yakalandı

Gündem 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
  • 10Haber news

Türkiye’de neredeyse hergün bir kadın erkekler tarafından öldürülüyor, onlarcası da uğradıkları şiddet sonucu yaralanıyor.  Diğer taraftan özellikle son dönemde çetelerin sokak ortasındaki infazları, silahlı çatışmalar, yabancı kökenli mafya hesaplaşmaları gündemi epey meşgul ediyor. Sokak çetelerinin cüreti vatandaşı husursuz ediyor. Dün yaşanan olay bu iki sorunun çözülmediğinde nerelere varacağını gösteriyor.

İstanbul Sultangazi’da 15 yaşındaki lise 2. sınıf öğrencisi Merve, ders kitapları almak için evden çıktıktan sonra arkadaşlarıyla parkta buluştu.

Merve ve arkadaşları bankta otururken yanlarına gelen bir grubun tacizine maruz kaldı. Aralarından biri arkadaşlarıyla uzaklaşmaya çalışan Merve’ye kaldırım taşı fırlattı. Yaralanan kız çocuğu hastaneye kaldırıldı.

Türkiye suç dünyasında Escobar furyası: Motosikletli suikastçılar yaygınlaşıyorTürkiye suç dünyasında Escobar furyası: Motosikletli suikastçılar yaygınlaşıyor

Yaşanan olayı anlatan anne “Taşı kızımın yüzüne atıyor. Beş dikiş burnunda, dişleri kırık, beş tane diş yok yani. Daha bu çocuk 15 yaşında. Çocuğumuzu okula da gönderemeyeceğiz. Bu çocuklar niye rahatsız ediliyor, darp ediliyor?” dedi.

Merve bu kaldırım taşıyla saldırıya uğradı.

Merve’nin babası ise, “Saat 15.30 civarında telefon çalıyor. Arayanlar kızımın rahatsızlandığını, araba çarptı gibi bir şey söyledi. Meğer yani çocuğumu yaralayan şahsın babasıymış. Almış apar topar olayı örtbas etmek için hastaneye götürmüş. Biz olaya sonradan dahil olduk. Yani tabii hepsinden şikayetçiyiz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Duruma müdahale etmeye çalışan bir başka genç de aynı grup tarafından dövüldü, bıçakla kulağından yaralandı.

Arbede sırasında kulağı kesilen Ç.İ., “Orada çocuklar biri beni darp etti. Ondan sonra biz oradan tekrar yerimizi değiştirdik. Kaçtık buraya geldik ama peşimizden geldiler. Tam burada daha kalabalık bir grupla tekrardan bir arbede yaşandı, burada darp edildik. O arada gelen bir taş da Merve’nin yüzüne geldi. Durum kötü, tam bu alanda bayıldı kendisi. Benim de burada tam kulağım yarıldı” ifadelerini kullandı.

Saldırganlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Taşla saldıran kişi gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, kaldırım taşını fırlatan O.A.A. yakalanarak gözaltına alındı. diğer saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

O.A.A. emniyetteki işlemlerinin ardından ”kasten yaralama” suçundan adliyeye sevk edildi.

Kadın haklarını savunmanın bedeli: Bastonla dolaşıyorKadın haklarını savunmanın bedeli: Bastonla dolaşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.