Depremden sonra: Hiç evden çıkmadı. Sonra çıktı, bir daha da dönmedi

6 Şubat depremlerinden önce erkek kuaförü olan 54 yaşındaki Ayhan Demir depremde ekmek teknesini ve evini kaybetti. Ailesiyle bir süre başka ilde yaşadı, altı ay önce Hatay'a döndü, hiç evden çıkmadı. Ta ki pazartesi gününe kadar...

Gündem 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depreme Hatay’da yakalanan ve ardından aylarca evden dışarı çıkmayan 54 yaşındaki Ayhan Demir 22 Ocak günü evinden çıktı ve sonra kayboldu. Ailesi Demir’in depremden sonra psikolojik sorunlar yaşadığını söylüyor.

Antakya’da erkek berberliği yapan Demir’in hayatı binlerce depremzede gibi 6 Şubat’ta değişti. Ailesiyle yaşayan Ayhan Demir’in ekmek teknesi ve evi yıkıldı.

Depremzedelere açılan yurtlarda kalmak için Mersin’e gitti aile. Fakat Demir’in psikolojisi depremin ardından gitgide kötüleşti. Beş ay boyunca kaldıkları yurtta ailesiyle sıradan bir hayat sürüyordu Demir, fakat iştahı kesilmiş, günlük sohbetlerden uzaklaşmıştı.

Aile sonra doğup büyüdükleri Antakya’ya geri döndü. Ayhan Demir’in psikoloji Antakya’ya döndükten sonra daha da kötüleşti. Artık evden hiç çıkmıyordu.

10Haber’e konuşan Ayhan Demir’in oğlu Demirkan Demir “Kente geri dönünce durumu kötüleşti. Hastaneye götürüyorduk zaten, ilaç kullanmaya başlamıştı. Geceleri uyuyamıyordu. Son iki aydır neredeyse hiç yemek yemiyordu” dedi.

22 Ocak’ta ailesiyle otururken bahçeden sessizce çıkan Ayhan Demir’i en son komşuları gördü. Aileye aceleci bir tavrı olduğunu anlattılar.

Polis, mont ve ayağında terlikle Antakya’da kayboluveren 54 yaşındaki Demir’i arıyor şimdi…

Engelli depremzedenin tekerlekli sandalyesini çaldılarEngelli depremzedenin tekerlekli sandalyesini çaldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.