Hatay’da 12 ölümlü kamyon faciası: Asker uğurlamaya daldı!

Hatay'da sürücünün kontrolünden çıkan bir kamyon önce asker uğurlayan kalabalığın arasına daldı, ardından 2 minibüse çarparak alev almalarına yol açtı: 12 ölü, 31 yaralı!

Gündem 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kamyonun çarptığı 2 minibüsün de alev alması, yurttaşların yardım etmesini zorlaştırdı.

Hatay’ın Belen ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon, asker uğurlayan kabalığın arasına daldı. Park halindeki araçlara da çarpan kamyon ile kamyonun çarptığı 2 minibüs de alev alırken, kazada 12 kişi hayatını kaybetti 3’ü ağır 31 kişi ise yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Belen ilçesi, Topbağazı mevkisinde meydana geldi. Henüz sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen kamyon, Belen yokuşundan indiği sırada refüjü geçip, park halindeki araçlara da çarparak asker uğurlamak için bir akaryakıt istasyonunun olduğu bölgede toplanan kalabalığın arasına daldı.

Kamyon ve çarptığı 2 minibüs alev alırken, büyük korku ve paniğin yaşandığı bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yol araç trafiğine kapatılırken, yanan araçlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Kazaya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Hatay’da meydana gelen trafik kazasında 12 kişi hayatını kaybetti. 3’ü ağır 31 kişi yaralandı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.