Memleket Partisi’nde 350 kişilik istifa: İnce’nin eski sözlerini hatırlattılar

Son günlerde sert açıklamalarıyla gündeme gelen Muharrem İnce'nin liderliğini yaptığı parti Memleket Partisi'nden istifa haberleri geliyor. Hatay il ve ilçe yönetiminin de dahil olduğu 350 kişi partisinden zehir zemberek sözlerle istifa etti.

Siyaset 18 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geçen cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan ve yüzde 30,64 puan ile seçimden yenilgiyle ayrılan Muharrem İnce, uzun yıllardır içinde bulunduğu CHP’den 2021’de ayrıldı. 2018 seçimlerinden sonra CHP’ye de ağır eleştirilerde bulunan İnce, Memleket adlı yeni bir siyasi parti kurdu ve politik yaşamına burada genel başkan olarak devam etmeye başladı. 14 Mayıs’taki seçimlerde de aday olacağını duyuran İnce, seçimlere kısa süre kala en fazla konuşulan politikacılardan biri haline geldi.

CHP tabanından ‘oyları bölüyor’ eleştirilerinin hedefi olan İnce, her konuşmasında adaylıkta kararlı olduğunu hatta 22 Mart’taki açıklamasında da yüzde 30 oy alacağını ve ikinci tura kalacağını iddia etti ve ekledi: “Kemal Kılıçdaroğlu ile kalma ihtimalimiz var.”

İnce’nin bu açıklamalarla beraber kamuoyuna yansıttığı yol haritasına ise kendi partisinden tepkiler yükseliyor. Görünen tepkiler bu şekilde olsa da bir de partinin aday gösterdiği yerleri beğenmeyen yöneticilerin eleştirileri var. Peş peşe istifa haberleri gelen Memleket Partisi’nden önceki gün büyük bir kopuş yaşandı. Depremin enkaz altında bıraktığı Hatay’da İl Yönetimi 11 ilçe yönetimi ile birlikte istifa etti. Yönetimle birlikte 350 üyenin de partiden ayrıldığı belirtildi.

İl Başkan Vekili Gülden Doğruel Yılmaz yaptığı açıklamada İnce için “Türk gençliğine küçük bir dans figürü dışında gelecek konusunda istikamet gösteremediği” yönünde tepki gösterdi. Ayrıca açıklamada “Kemal Kılıçdaroğlu’ndan intikam alma hırsının gençlerimizin aydınlık geleceğinin önüne geçmesine bizden rıza gösterilmesini beklemek, başta Türk Milleti’ne ve Atatürk’ün emanet ettiği Türk gençliğine ihanettir” denildi.

Öte yandan açıklamada çok dikkat çeken bir nokta daha vardı. O da yöneticilerin adaylıkla ilgili verilen sözlerin tutulmadığına dair iddiasıydı. Yılmaz, “Ben yola çıktıklarımı yolda bulduklarıma değişecek kadar karaktersiz değilim, çoluk çocuğun rızkımı benim ve Memleket Partisi’ni bir yere gelmesi için Memleket partisine harcayan il başkanlarımı, 1. Sıra Milletvekili Adayı yapmak benim namus borcumdur’ diyen Muharrem İnce’nin, 1. Sıraları namus ve şeref sözünü unutarak, menfaat karışığında teslim ettiğine şahit olduk” dedi.

Cihaner’den İnce’ye yanıt var: Adımın CHP’ye zarar vermek için kullanılmasını kabul etmiyorumCihaner’den İnce’ye yanıt var: Adımın CHP’ye zarar vermek için kullanılmasını kabul etmiyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.