Hatay’da depremzedelerin hak başvurusu tamamlandı

Depremin enkaza çevirdiği Hatay'da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı. Kentte kalıcı konutların inşaatı ise sürüyor.

Gündem 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Hatay 6 Şubat depreminin ağır yaralı kentlerinden oldu.

6 Şubat depremlerinin en fazla hasar verdiği il olan Hatay’ın merkezinde ve ilçelerinde afetzedelerin hak sahipliği başvurusu tamamlandı. Başvuru yapan depremzedeler askı sürecini beklemeye başladı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş depremlerin Hatay’da ağır tahribata neden olduğunu, kalıcı konutların inşaatının da sürdüğünü vurguladı.

Körpeş inşaatlar sürerken bir yandan da evi afette yıkılan ya da ağır hasar alanların başvurularının alındığını söyledi. Sürecin artık tamamlandığını belirten Körpeş “Ülke genelinde son 50 yılda yapılan hak sahipliği başvurusunu ilimizde sadece iki ay gibi bir sürede yaptık. Toplamda 246 bin başvurunun ilk değerlendirme neticesinde yüzde 100’ünü tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

Körpeş hak sahipliği başvurularıyla ilgili şu an 15 günlük askı sürecine geçildiğini bildirdi. Bu süreçte yapılacak itirazların değerlendirilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdüreceğini vurgulayan Körpeş depremzedelerin en kısa sürede konutlarına yerleşmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Hatay’da ‘yeniden tarıma dönüş’ için düğmeye basıldıHatay’da ‘yeniden tarıma dönüş’ için düğmeye basıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.