Hayvan katliamı bitmiyor: İzmir’de beş köpek ile altı kedi zehirlenerek öldürüldü

Sokak köpeklerine ilişkin yasa yürürlüğe gireli neredeyse bir ay olmuşken bir katliam haberi de İzmir'den geldi. Seferihisar'da beş köpek ve altı kedinin zehirli maddeyle öldürüldüğü tespit etti. Belediye 'araştırma çalışmalarının sürdüğünü' söyledi.

Gündem 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Katledilen köpeklerden birkaçı.

Sokak köpekleri yasası yürürlüğe gireli neredeyse bir ay oldu. Yasa onaylandığından beri ardı arkası kesilmeyen katliam haberlerine bir yenisi eklendi. İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşanan korkunç olayda beş köpek ve altı kedi öldürüldü. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen yetkililerin yaptığı incelemeler sonucunda hayvanların zehirli maddeyle temas ettikleri belirlendi.

Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Seferihisar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi barınak ekipleri, yapılan incelemede beş köpek ve altı kedinin zehirli maddeyle öldürüldüğünü tespit etti. İki köpek ise tedavi altına alındı.

Bölgeye ANDA Arama Kurtarma ile Hayvan Arama Kurtarma Derneği ekipleri de geldi. 23.30 sularında alan taraması yapmaya başlayan ekipler bölgede zehirlenmiş başka hayvan olup olmadığına dair araştırmalarını sürdürüyor.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Seferihisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise zehirlenmelerin tüm yönleriyle araştırıldığı ve sorumluların tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Her gün bir katliam haberi: Ankara'da beş köpek ölü bulunduHer gün bir katliam haberi: Ankara’da beş köpek ölü bulundu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.