Hazine arazisi vaadiyle 65 milyonluk vurgun: Çakarlı araçla kaçmaya çalışmışlar

Ankara'da kendilerini üst düzey kamu görevlisi olarak tanıtan ve kurdukları danışmanlık şirketi adı altında hazine arazilerini satma vaadinde bulunarak dolandırıcılık yapan 11 şüpheli yakalandı. Dolandırıcıların sekiz mağdurdan toplam 65 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Gündem 18 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kendilerini bürokrat, üst düzey kamu yetkilisi gibi tanıtarak ya da önemli mevkilerde tanıdıklarının olduğu söyleyerek hazine arazilerini kısa yoldan satabileceklerini vaat edip dolandırıcılık yapan 11 şüpheliyi tespit etti.

Teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen dolandırıcılık büro dedektifleri F.Ö., B.K., A.K., H.Ö., A.Ç., Y.D., M.K., V.A., G.A.’yı  Ankara’da,  E.G.S. ve E.S.’yi ise İzmir’de yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.G.S., F.Ö., H.Ö., A.K., A.Ç. ve M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

B.K., Y.D., V.A. ve G.A. hakkında adli kontrol kararı verildi, E.S. ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

65 milyonluk vurgun

Zanlıların dolandırıcılık faaliyetini düzenledikleri sahte satış evraklarıyla gerçekleştirdiği belirlendi. İşledikleri altı ayrı nitelikli dolandırıcılık suçundan toplam 65 milyon liralık haksız kazanç elde eden şebekenin şu ana kadar sekiz kişiyi dolandırıldığı, toplam vurgunun 200 milyon liraya kadar yükselebileceği aktarıldı. Şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda ise iki ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek koçanı, 484 bin 500 sahte dolar, çok sayıda sahte satış sözleşmesi, dört adet sahte bilezik ve bir adet sahte araç tepe lambası ele geçirildi. Şüphelilerin işledikleri suçların kanundaki karşılığını öğrenmek için yanlarında mevzuat kitabı  bulundurdukları da belirtildi.

İzmir’de yakalanan E.G.S. ile E.S.’nin ise çakar lamba ve siren tertibatlı araçla kaçmaya çalışırken yakalandığı aktarıldı.

Yüksek kâr beklentisi dolandırıcıların ağına düşürüyor: Yöntemler farklı, hedef aynıYüksek kâr beklentisi dolandırıcıların ağına düşürüyor: Yöntemler farklı, hedef aynı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.