Hırsızlıktan yakalandılar, arkadan tam 182 suç kaydı daha çıktı

Kocaeli'de yaptıkları hırsızlıktan sonra İstanbul'da yakayı ele veren ve tutuklanarak cezaevine gönderilen iki şüphelinin toplam 182 suç kaydı çıktı.

Gündem 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: DHA

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinin sessiz bir mahallesinde 21 Şubat günü sıradan bir sabah bir evde huzur bir anda bozulmuştu: Gözlerden uzak bir evde sahiplerinin kıymetli anılarını barındıran ziynet eşyaları gözü kara hırsızlarca topluca çalındı. Altınlar, beştaş yüzük, ve kolye… Hepsi bir anda yok oldu.

Olayın ardından hırsızların izini sürmek için harekete geçen polis sessizce yürüttüğü soruşturmayla iki şüpheliye ulaştı. Y.Ş. ve M.U. İstanbul’un kalabalığında izlerini kaybettirmeye çalışırken emniyet güçlerinin çalışmasıyla yakayı ele verdi.

Bu ikisinin sıradan hırsızdan çok daha fazlası olduğu ortaya çıktı. Y.Ş.’nin ardında bıraktığı suç dosyasında dokuz kayıt vardı. Hele M.U. adeta suçla yoğrulmuştu; tam 173 suç kaydı vardı. Yıllar boyunca farklı zamanlarda ve yerlerde işledikleri suçlarla böyle bir bilanço oluşturmuşlardı.

Böylece polis ekipleri şüphelileri yakaladığında bir ev soygununu aydınlatmakla kalmamış, yılların ah yükünü taşıyan iki suç makinesini de durdurmuştu. Mahkeme salonunda adaletin soğuk yüzüyle karşı karşıya kalan iki zanlı nihayet cezaevine gönderilmek tutuklandı.

Çayırova’da başlayan ve İstanbul’un karmaşasında son bulan bir hırsızlık hikayesi bir yapbozun parçaları gibi böyle tamamlandı.

Hırsızlar gurbetçinin evine girip alem yaptılarHırsızlar gurbetçinin evine girip alem yaptılar

 

Müzede bir hırsızlık daha: Bu kez British Museum çalmadı, ondan çaldılarMüzede bir hırsızlık daha: Bu kez British Museum çalmadı, ondan çaldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.