Hopa’daki silahlı saldırıdan sağ kurtulmuştu, tutuklandı

Hopa'da mesire alanına karşı çıkan köylülere Muhammet Ustabaş tarafından ateş açılmış, Reşit Kibar ölmüştü. Saldırıdan sağ kurtulan dört kişiden biri Dursun Ali Koyuncu sabah saatlerinde gözaltına alınıp tutuklandı.

Gündem 7 Eylül 2024
Dursun Ali Koyuncu.

Hopa’nın Cankurtaran mevkisinde böyle bir direniş vardı. Çünkü burada taş ocağı açılmak isteniyordu. Köylülerin itirazıyla bu gerçekleşmedi ama bu kez de mesire alanı ihalesi açıldı. Halk buna da karşıydı, ağaçların kesilmesini istemiyorlardı ve dilekçeler verip yürüyüşler düzenliyorlardı. Ancak itirazları kabul edilmedi ve 3 Eylül’de iş makineleri ormanlık alana geldi. Beş kişi de onların karşısına çıktı başta çıkan gerilim sözlü tartışmayla ilerliyordu. Aralarında bulunan Reşit Kibar ortamı sakinleştiren kişiydi ama bir anda ateş açıldı.

Muhammet Ustabaş tabancayı aldı, köylülere ateş etti. Reşit Kibar bu saldırıda öldü, iki kişi de yaralandı. Saldırıdan sağ kurtulan Dursun Ali Koyuncu daha sonra yaptığı açıklamalarda resmi kurumlara bildirdikleri halde herhangi bir işlem yapılmamasını eleştiriyordu.

Bugün sabah saatlerinde Dursun Ali Koyuncu evine yapılan baskınla gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Vuran arkadaşıymış: Hopa’da öldürülen Reşit Kibar ‘Bana bir şey yapmaz’ deyip köylülerin önüne geçmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.