İBB’den olası İstanbul depremi için 7 maddelik eylem planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, olası İstanbul depreminde uygulanacak 7 maddelik eylem planını açıkladı.

Gündem 3 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Olası İstanbul depremi gündem olmaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Deprem Seferberlik Planı” kapsamında atılacak adımları belirledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İETT Genel Müdürü Dr. Buğra Gökce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Başkanımız Sn. Ekrem İmamoğlu‘nun Deprem Dirençli kent vizyonu ile hazırladığımız İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nda uygulama adımlarımız hızlanıyor” dedi.

10 Haber deprem bölgesinde: Oğlunun kaybolduğu yeri 54 gündür terk edemiyor

Gökce’nin paylaşımında şunları söyledi:

“Afet sürecinde, koordinasyon yetkisinin, asayiş, lojistik, kurtarma vb. süreçlerde ne denli önemli rol oynadığını hepimiz gördük. İBB ve ilçe belediyeleri arasındaki ortak işbirliğinin öneminin farkında olarak, seferberlik ruhunu kaybetmeden, süreci ilerletmemiz çok önemli. Deprem dirençli bir kent istiyorsak hazırlık süreçlerinin tamamında çağdaş temellere dayanan hakikatlerle ve sağduyuyla konuya yaklaşmamız gerekiyor. Denetimden, yönetmelik değişiklerine, güçlendirme veya yenileme çalışmalarına varan çok faktöre sahip bir konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

Tüm ilçe belediye başkanlıkları ve teknik ekiplerine katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunarım. Ortak gündem toplantılarımızı sıklaştıracak ve koordinasyonu hızlı şekilde ilerleteceğimizden şüphem yok. Biz de başarabiliriz! Sağduyu, akıl ve seferberlik ruhuyla hep birlikte.”

İddia: Deprem bölgesinde en düşük ücret 20 bine dayandı

Gökçe, 7 maddelik eylem planını ise şu şekilde açıkladı:

– Uzlaşı kültürüyle riskli yapılarda dönüşümü ateşlemek.
– Kira yardımını ekonomi şartlara uygun hale getirmek.
– Kamu yararına maliyetine güçlendirme gerçekleştirmek.
– Zemin katlarda kolon-kiriş kesilmesinin önüne geçmek.
– İnşaatlarda imar ve yapı denetimini gerçekleştirmek.
– Depreme duyarlı park ve meydanlar oluşturmak.
– Kurtarma ve afete müdahalede yerel kapasiteyi artırmak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.