Liseliler kayda alınan müstehcen görüntüler yüzünden karakolluk oldu

İstanbul’da tüm velileri kara kara düşündürtecek bir olay yaşandı. Liseli iki öğrenci cinsel birlikteliklerini kayda aldı. Kayıt, önce başka bir öğrencinin eline geçti, ardından tüm okula ve oradan da internete yayıldı. Soruşturma başlatıldı.

Gündem 13 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul’da 2009 doğumlu dört lise öğrencisi, arkadaşları R.Y.’nin Şişli’deki evinde bir araya geldi. Grupta, aralarında duygusal yakınlık olan iki öğrenci bir süre sonra R.Y.’nin yatak odasına geçti. İddiaya göre N.E.A., erkek arkadaşı ile gireceği cinsel ilişkinin kayda alınmasını istedi. R.Y. kabul etti, iki arkadaşının özel anlarını kayda aldı.

HalkTV’nin haberine göre; R.Y.’nin çektiği görüntüleri okuldan bir başka arkadaşı D.I.’ya yollamasıyla skandal patlak verdi. D.I., aldığı bu görüntüleri erkek arkadaşı S.E.Y.’ye iletti. S.E.Y de bu görüntüleri başka bir arkadaşına gönderdi. Görüntüler daha sonra yavaş yavaş dolaşmaya başladı ve bir süre sonra sosyal medyada paylaşıldı. Bir Instagram hesabından bu görüntüler paylaşıldı.

‘Benim de onda görüntülerim vardı’

E. A ve ailesinin şikâyeti üzerine savcılık soruşturma başlattı. 4 çocuğun ifadesi şüpheli sıfatı ile alındı. Çocuklardan bir kısmı için yurtdışı yasağı ve haftada 3 gün karakola imza verme şartı getirildi.

İddiaya göre; R.Y., ifadesinde şunları söyledi: “DI benim okuldan kız arkadaşım olur. Benim kendisinde bazı özel ayrıntılarım ve özel bilgilerim vardı. Birkaç gün sonra D.I., bana, yukarıda tuttuğum görüntüyü kendisine göndermemi veya elindekileri tuttuğunu yayacağını söyledi. D.I, elimde N.E.A.’ya ait görüntüler olduğunu biliyordu. D.I., beni bu şekilde tehdit ettiğinden, elimdeki görüntüleri kendisine verdim.”

Müstehcen çocuk görüntüsü paylaşan çeteye operasyon: 'VIP Gizli Çekim' grubuMüstehcen çocuk görüntüsü paylaşan çeteye operasyon: ‘VIP Gizli Çekim’ grubu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.