Icardi’yi, Kerem Aktürkoğlu’nu, Fatih Terim’i dahi alet etti: Sahte CEO için hesap vakti

Kendisini Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve 'uluslararası bir lojistik firmasının CEO'su' olarak tanıtıp insanları dolandıran Murat Ş. için hesap vakti geldi. 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Gündem 21 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türkiye’de özellikle son yıllarda bir ‘dolandırıcılık’ patlaması yaşanıyor. Yöntem hep benzer: “Hedef kitlenin güven duyabileceği isimlerle fotoğraf çektir, kendini belirli bir camiaya aitmiş gibi göster ve parayı al.”

Son haber yine Galatasaray camiasını ilgilendiriyordu. Hatta alet edilen isimler arasında Fatih Terim de vardı.

Hatırlayalım; eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan aralarında Fernando Muslera, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Semih Kaya gibi ünlü futbolcuların da olduğu 21 kişiyi i ‘yüksek karlı gizli fon’ vaadiyle dolandırmış, Terim’in de fona dahil olduğunu ileri sürmüştü.

Bu sefer rotamızı İzmir’e çeviriyoruz. Mustafa Ş. Galatasaraylı futbolcular ve Terim’le fotoğraflar çektirip sarı kırmızılı kulüp yöneticisi gibi davranıyordu. Kendisini ‘uluslararası bir lojistik firmasının CEO’su’ olarak tanıtıyordu.

Hatta takımın eski oyuncularından Vedat İnceefe’yi de ağına düşürmüştü.

Galatasaraylı futbolcularla çektirdiği fotoğraflar.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak’ın haberine göre kurduğu oyun İstanbul’da polis ve komiserleri mağdur edince bozuldu.

İddiaya göre Murat Ş. arkadaş ortamında tanıştığı polisin aracını satıp yenisini alacağını öğrenince planını devreye soktu. İsterse ucuz fiyata araç alabileceğini söyledi.

Polis memuru başta ikna olmadı. Murat Ş. bu kez iki emniyet müdürüne aldığını iddia ettiği araçların faturasını gösterip güven kazanmaya çalıştı.

İkna olan adam toplamda 666 bin 249 TL gönderdi, ancak beş ay geçmesine rağmen otomobilini alamadı. Her seferinde farklı bir bahaneyle karşılaşıyordu. Adamı araştırmaya başladı ve karşılaştığı gerçeklerle deyim yerindeyse başından aşağı kaynar sular döküldü.

Dolandırıcının aynı yöntemle Ataşehir’de görevli bir komiserden bir milyon lira aldığını, emniyet müdürleri ve bir savcıdan da para ‘çarptığını’ öğrendi. Soluğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda aldı.

Hemen soruşturma başlatıldı. Derine indikçe Murat Ş.’nin kullandığı yöntemin nasıl geliştiği belirgin bir hal aldı.

İzmir’de bir şirkette görevli personel şefi Halil A.’yı ağına düşürdüğü, çalıştığı otele giderek Fatih Terim ve bazı Galatasaraylı futbolcularla sesli konuşarak dikkat çektiği, lüks araçlar kullanarak güven kazanmaya çalıştığı, sonrasında da gözüne kestirdiği kişilere ucuza araç ayarlayabileceğini söylediği ortaya çıktı.

10 yıl hapsi isteniyor

Halil A.’yı çeşitli vaatlerle Ankara’ya kadar götüren Murat Ş. burada üst düzey bürokratlarla oturduğu imajını oluşturdu. Genç adamın elindeki yaklaşık bir buçuk milyon lirayı aldı.

Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Halil A.’nın şikayeti sonrası Murat Ş. hakkında ‘kişinin kendisini kamu görevlisi veya bu kurumlarla ilişkide olduğunu söyleyerek dolandırması’ suçuyla 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Murat Ş. ilerleyen günlerde İzmir Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

25 ilin polisini peşine takan 'bin bir sesli' dolandırıcı yakalandı: Hak ettikleri için dolandırıyorum25 ilin polisini peşine takan ‘bin bir sesli’ dolandırıcı yakalandı: Hak ettikleri için dolandırıyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.